Nei, Bill Gates vil ikke spandere en tur til Disney World på deg

Jeg tror jeg sparker opp en halvåpen dør her, men i forbindelse med gårsdagens post (som forresten fikk meg til å føle meg litt som Grinchen pga dissinga av søte dyreunger), kom jeg på en annen type kjedee-post som irriterer enda mer. Den «informative». Det være seg om den informerer om mobiltelefoner man får gratis om man sender e-posten videre til minst 15 stykker med kopi til en stakker som jobber på Ericsson eller all slags rare mutasjoner Hotmail vil gjennomgå om man ikke videresender den innkomne e-posten til alle på adresselista si. Halvparten av gangene har avsender påført en liten tekst à la «Dette virker rart, men jeg må jo sende videre, i tilfellet det stemmer». Jeg er her for å si til deg: NEI, det må du ikke! Hvis du MÅ gjøre noe så er det dette:
Gå på google, eller annen søkemotor etter ønske, skriv ett eller to stikkord fra den e-posten du har fått og ordet hoax. (evt. kan man finne seg en hoaxbusterside man liker, som feks http://hoaxbusters.ciac.org/ og bare holde seg til den). Du vil da komme inn på en side som forklarer deg at det som står i e-posten din bare er løgn og fanteri, og at du slettes ikke bare må sende den videre til alle vennene dine + noen av dem du gikk på ungdomsskolen med.
Og hvis du ikke finner noe om at e-posten du har fått bare tull og tøys på første forsøk, så prøv igjen, tilslutt vil du finne beviset, og kan sende en e-post til tullingen som sendte deg dusteriet i førsteomgang, og forklare at han/hun må være mer kritisk til hva han/hun sender til folk, for dette var jo bare tull. Eller, hvis du er for feig, og er redd for at vennene dine skal slutte å like deg hvis du ikke er smilende og blid hele tiden, så kan du skrive et småirritert blogginnlegg om saken, og håpe at de ved en tilfeldighet leser det, og tar det til seg.

Reklamer
  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: