Suppe

Et lite overblikk viser at jeg til nå i år stort sett har brukt bloggen min til å framstille meg selv som ubrukelig husmor og utakknemlig e-postmottaker. Det er ikke helt bra, og for å rette opp i dette, så legger jeg i dag ut en egenkomponert multipleuse-suppeoppskrift.

Man trenger (til 1 person):

1 grønnsaksbuljongterning

2 dl vann

1 gulrot

½ paprika

4-5 plommetomater

1 rød chili

1 brødskive

mozzerella

Kok opp vann med buljongterningen. Del opp gulroten i terningstore biter og ha i vannet. Kjør paprika, tomat og chili (SKRAP UT FRØENE FØRST!) i blender til det er en grøt og ha i det kokende vannet. La små koke i 10 minutter. Ha det hele i en ildfast suppetallerken (jeg bruker en sånn overdimmensjonert te-kopp, det funker greit), ha i en liten bit mozzerella, legg på brødskiva (sånn som med løksuppe) og ha ost på toppen. Gratineres i ovn på 225 grader i 5-6 minutter, eller til man føler den er ferdig.

Så til variasjonene:

Man trenger egentlig ikke krydre denne pga buljong og chili, men er man veldig glad i salt og pepper, kan man ha i dette. Eller så kan man gjøre den italiensk ved å ha i litt oregano, rosmarin og basilikum. Hvitløk eller syltet papadew (de har det i disse «Taste of world» vognene på velassorterte matbutikker) er også godt i.

Hvis man dropper brødet og osten har man en smaksrik suppe nesten helt uten kalorier.

Bytt ut gulroten med løk. Dropp brød, ost og gratinering, og kok inn suppa til den blir en grøt. La avkjøle, hakk opp 2 plommetomater og ½ paprika og ha i, sett i kjøleskapet i noen timer, og du har hjemmelaget salsa. Tro meg, det imponerer ved neste taco-aften.

Reklamer
  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: