Betal nå, og få en ungkar med på kjøpet

Jeg må innrømme at jeg trodde leksikonselgere kun eksisterte i tegneserier og Monty Python sketsjer  , så jeg ble litt betutta da det plutselig to stykker av dem på døra mi i går. De lurte på om de fikk komme inn og snakke om leksikon til meg. Jeg var ganske sikker på at jeg ikke ville ha et leksikon (man har da Internett) og leiligheten min egner seg ikke for spontanbesøk, men når to velpleide unge herrer (aka potensielle ektemenn) vil inn i leiligheten min, så slipper jeg dem inn. Først litt frenetisk rydding, jeg hadde nettopp gumlet nutrilettbar og papiret lå og fløt. Jeg er selvsikker nok til at jeg ikke har problemer med å spise nutrilettbar i full offentlighet, men når det ligger ikke mindre enn fire nutrilettbarinnpakningspapir rundt på stuebordet mitt, så blir selv jeg litt flau. Leksikonselger nummer en begynner å selge meg leksikon, mens leksikonselger nummer to sitter stille i sofaen ved siden av ham. Jeg lytter tålmodig, med kun en spydighet, som får nummer to til å bryte ut i latter, og nummer en til å miste tråden litt, men er ellers svært sjarmerende, med de rette spørsmålene på de rette stedene, og imponerer med min allmennkunnskap (viste at kyssesyken het mono**sklurose og at det var Knut Hamsun som hadde skrevet Sult) vi snakket litt om filmene mine, og om eventuelt felles kjente vi måtte ha (leksikonselger nummer en hadde hytte ikke så fryktelig langt fra der jeg vokste opp), hadde det vært en date ville jeg følt at det hele gikk svært bra.

Den eneste gangen det floket seg litt var da lekiskonselger nummer en spurte om jeg var førskolelærer, og jeg svarte «Pff, sivil ingeniør», jeg ble fryktelig flau over at jeg ble fornærmet over å bli kalt førskolelærer, jeg synes førskolelærere generelt er bra folk. Når folk spør meg hva jeg jobber med svarer jeg som oftest at jeg er ingeniør, og utelater sivil-delen, for at de ikke skal ha for høye forventninger, men førskolelærer-fornærmelsen var tydeligvis så grov at jeg måtte dra fram sivil-kortet, til og med i kursiv. Leksikonselgeren merket at jeg hadde at førskolelærer-kommentaren hans ikke falt i god jord, og prøvde å glatte over med å forklare at folk flest som har gitarer stående framme er førskolelærere, men jeg var bare opptatt med å gruble om jeg er et horribelt menneske og en åndssnobb.

Da jeg sa nei takk til å kjøpe leksikonet, tilbød leksikonselger nummer en meg et atlas istedenfor, og da jeg ikke ville ha det heller, så fikk jeg tilbydd leksikonselger nummer to. Jeg sa om han vasket opp, så ville jeg svært gjerne ha ham, men jeg tror de trodde jeg tullet, for leksikonselger nummer en tok med seg nummer to da han gikk.

 1. #1 by Allikin on 7 februar 2007 - 7:19 pm

  Fantastisk! Takk for en god latter. 😀

 2. #2 by Miss Piggy on 8 februar 2007 - 2:42 pm

  Dette synes jeg var skikkelig dårlig gjort av leksikonselger en! Har han først gitt deg et tilbud og du har akseptert det, så gjelder vel salget/kjøpet??!!!??

  Hmm… Du skulle bedt dem studere kjøpsloven…

  Forøvrig et meget bra innlegg!! 😉

 3. #3 by Sonja QoE on 8 februar 2007 - 8:51 pm

  Glad dere liker. Det hadde vært litt av en historie å fortelle barnebarna: «Bestemor kjøpte bestefar av en dørselger»

 4. #4 by tina on 9 februar 2007 - 10:46 pm

  jeg er litt skuffet over at du bare ga deg, jeg..
  du skulle jo bare betalt nummer en en symbolsk sum og beholdt nummer to.

 5. #5 by Sonja QoE on 9 februar 2007 - 11:20 pm

  Tina: I ettertid kjenner jeg at jeg er litt skuffet over meg selv jeg også. Jeg har nok bodd for lenge på landet. Jeg visste ikke at det var sånn at de solgte menn på dørene i byer. Men nå er jeg i det minste forberedt til neste gang. Skal nok ikke gjøre samme nybegynnertabben en gang til nei.

 6. #6 by tina on 10 februar 2007 - 9:34 am

  godt å høre!

  har du et telefonnr. man kan ringe til slik at andre også kan få kjøpt seg en mann som faktisk virker..sånn all over?

 7. #7 by Kent on 10 februar 2007 - 11:28 am

  Kanskje han ikke tok oppvasken, og bare var ærlig?

  for jeg er mer en sånn som sier jeg tar oppvasken, men så 4 år senere i forholdet så glemmer jeg det. veldig uærlig fyr, sånn sett.

 8. #8 by Sonja QoE on 10 februar 2007 - 12:17 pm

  Tina, da. Hvis jeg hadde hatt et sånt nummer, hadde jeg ikke trengt å vente til de kom og solgte dem på dørene. Men for all del, får jeg vite om noe sånt, så skal jeg la deg vite.

  Kent: Ærlighet er oppskrytt. Kan det være at jeg rett og slett stiller for høye krav?

 9. #9 by tina on 10 februar 2007 - 3:31 pm

  uff, så dust jeg er!

  jeg skylder på at jeg er blodn.
  😉

 1. sonitus.org » Nominerte poster fra forrige uke:
 2. Sonjas ordentlige blogg
 3. Morsom! « Helenes hengekøye

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: