Modulation!

Så jeg endte opp med å se MGP på Tv’n istedenfor å dra ditt, for jeg heller ville se det med en venn enn med tusenvis av fremmede. Dessuten gjorde det noteringen lettere + jeg stod fri til å fnise om jeg ville det.

Så her kommer bedømmelsene mine:

1. Podium – Lystgass
Trønder-rock. Dette har jeg vært full til før. Vokalisten ser litt gal ut, tanken på hva som ville skjedd om noen faktisk ga ham lystgass skremmer meg litt. Rar opp-en-halv-tone-ting skjer. Akkurat som en modulasjon, bare styggere.

2. Ann Mari – Anda gassi (eller noe sånt)
Sami ednan var gøyere. Litt som når Disney skal sette musikk til urfolktegnefilm. Partner In Crime (PIC fra nå av) er skuffet over at de ikke joiker. Koristene sitter og gjør en rar skrue-bevegelse med hånden. Det ser ut som de skrur i lyspærer, noe som forvirrer meg da samer da vidderlig bor i telt. Utformer en teori om at de skrur fast reinsdyrgevir i den stolpen midt i teltet, før PIC oppklarer mysteriet med å forklare at bevegelsen symboliserer bokseåpning av joikakaker. Vi blir veldig glade når de faktisk begynner å joike til slutt.

3. Nicolas – Colliding
Jeg spør TV’n om hvem PK Ottestad er, og Per Sundnes svarer meg. Kult. Skammer meg litt over ikke å ha kjent igjen navnet. Jeg mistenker at jeg kan lære å like denne rockeballaden riktig så godt, men den mangler det lille ekstra. Nicolas er veldig søt, da. Veldig (i resten av denne posten har jeg redigert notatene mine, men jeg synes det sier så mye om hvorfor jeg likte denne sangen så godt at det var den jeg heiet på (men glemte å stemme på) ved å skrive «veldig» to ganger der, så jeg lar det stå)

4. Michelle – Babym don’t stop the music
Hun poser veldig. Kjedelig diskoteksang, som absolutt ikke fenger. Hun står virkelig skeivt!

5. Tinkerbell – Hold on
Verset lover gøy GP-låt, men refrenget innfrir ikke. PIC: «Hu i midten ser ut som om hu e me i idol, eller noe»  [edit:  dvs, det var det jeg trodde hun sa, det viser seg i ettertid at det som faktisk ble sagt var:  “Hu ser litt ut som hu må på do eller någe”]. Min teori er at de er blitt coachet i sceneutstråling. Har lyst til å gi dem mer poeng fordi de får meg til å le sånn. Det er dette som er MGP.

6. Veronica – Am I supposed to love again
Tango-ballade? Ser et trekkspill -dette lover ikke bra. Savner dumdurudurudurudum-trommer, men ganske fin sang, egentlig. Og hun ser ut som om hun virkelig har fått hjertet sitt knust. MODULATION!

,

 1. #1 by Martin Liland on 12 januar 2008 - 11:37 am

  Melodi Grand Prix har blitt en sørgelig affære. Alle sangene som ble fremført i går er godt plassert langt under middels i kvalitet. Det som kommer i den internasjonale finalen er rett og slett 99% dritt. Selv jeg kan lage bedre musikk enn det.

 2. #2 by Undre on 12 januar 2008 - 12:19 pm

  Martin: Du er herved påmeldt som låtskriver til MGP 2009. :mrgreen:

  Og Sonja, jeg er fornøyd med valget om å glemme å se MGP for det er mye bedre å lese dine rapporter. 😀

 3. #3 by emelie on 12 januar 2008 - 5:14 pm

  Jeg ble også skuffet da jeg fant ut at de ikke joiket. Og er han Nicolas samme som programleder-på-nrk-Nicolas?

 4. #4 by Sonja DaA on 12 januar 2008 - 5:19 pm

  Martin Liland: MGP har vel aldri dreid som om kvalitetsmusikk? Det er jo det som gjør det så moro!

  Undre: Takk Undre, nå føler jeg meg samfunnsnyttig 🙂
  (jeg redigerer en skriveleif i kommentaren din, slik at mrgreen kommer skikkelig fram (det stod mregreen) – håper du ikke føler deg sensurert eller noe)

  emelie: Ja, det er han. Og de joiket bittelitt på slutten av sangen. Vi brøt ut i gledeshyl.

 5. #5 by Undre on 12 januar 2008 - 6:01 pm

  Rett i veg, Sonja! 😀

  Det er som regel en nedtur å se selve MGP, det er liksim bitchinga rundt MGP som er kosen, derfor er jeg strålende fornøyd med å kunne få slippe å se på, men samtidig få med meg alt som er viktig for det. digert dobbel – 😀

 6. #6 by Undre on 12 januar 2008 - 6:03 pm

  *liksim*

  Jeg tror vi kan konkludere med at jeg har enn sånn tredagersdysleksi. Den begynte på torsdag og bør være ferdig innen mandag.
  *itsji*

  (Jeg tror det er tri smi kinisiri-viriinten)

 7. #7 by Thomas on 12 januar 2008 - 6:17 pm

  Off topic: Jeg liker utseendet her nå! Lekkert!

 8. #8 by Partner In Crime (PIC) on 13 januar 2008 - 2:00 pm

  Nei nei nei! Ang. sang nummer 5: Jeg sa «Hu ser litt ut som hu må på do eller någe»…. Ikke med i idol. Bare for å få det helt riktig liksom.

 9. #9 by Sonja DaA on 13 januar 2008 - 9:01 pm

  Undre: Jeg påstår jeg skal rette, så bare gjør jeg det ikke. Ubra av meg. Har fikset nå da.

  Thomas: Takk. Skal fikse opp sommerfuglene litt, tror jeg, men det er mye mulig at jeg har funnet et utseede jeg kan leve med nå.

  PIC: Hihi. Feilsitert og greier. Men jeg synes det gir fullstendig mening at det så ut som om hun var med på idol. Jeg lager en liten edit, jeg tror jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: