Om musikk og meg

For et par uker siden var jeg ute med et kor.  Hyggelig, livat gjeng.  Mye synging.  Nå liker jeg allsang, kanskje bedre enn de fleste, så det er greit nok, men det er bare det at når korfolk møtes i fylla og synger, så synger de ikke allsang så mye som korsanger, med andrestemmer og greier.  Veldig fint, men vanskelig å være med på.  Det fine er at når man nærmer seg et tosifret antall rum og cola light* så bryr man seg ikke så hardt om at man ikke kan teksten.  Eller melodien.  Og man synger lykkelig med, helt til det kommer en herre fra andre siden av lokale med følgende tilbakemelding: «Det er så hyggelig når dere synger, og veldig fint, bortsett fra at det er en av damene som synger skjærende falskt»**, og man beskjemmet må rekke opp hånden og innrømme «det var nok meg!». 

Da hjelper det litt når det senere på kvelden kommer en eller annet form for utdannet musiker på banen, og påstår at han kan høre i klangen på stemmen min at jeg har en vakker sangstemme, men jeg mangler den tekniske treningen til å uttrykke det.  Jeg synger altså fint, det bare høres ikke. 

Dette igjen kan være en trøst for de som var tilstede på lørdag, da jeg og en del andre (ikke-kor-folk, mistenker jeg) fant ut at man helt greit kan synge teksten til Tore Tang oppå melodien til Dr. Albans Sing Hallelujah, bare man synger høyt nok.  Jeg har prøvd igjen i ettertid, og å si at det går «helt greit», er kanskje en overdrivelse, men det går, så nå ønsker jeg meg mashupegenskaper, slik at jeg kan lage en.  Inntil da så synger jeg Tore Tang, mens jeg hører Sing Hallelujah, og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.

*Jeg føler et behov for å presisere at grunnen til at jeg drikker rum med cola light, ikke er et spørsmål om kalorier, men om at mengden cola jeg må opp i for å få i meg all rumen, jeg tydeligvis vil ha, resulterer i et sukkerbelegg inne i munnen min, som gir meg følelsen av at et lite dyr har krøpet inn der og dødd.

**Jeg husker ikke akkurat hvordan han ordla seg, men akkurat det der med «skjærende falskt» er ordrett sitert.

 1. #1 by paul on 22 januar 2008 - 10:03 am

  Cola med rum? Er ikke det skikkelig fjortis? (Det var i hvert fall det da jeg var ung… I tyskland)

 2. #2 by Örn on 22 januar 2008 - 11:17 am

  «Jeg synger altså fint, det bare høres ikke.» -Genialt!

  Nesten som nár optikeren etter á funnet ut at jeg trenger -5 briller sier «at foruten svaksyntheten sá ser du veldig godt!»

 3. #3 by lothiane on 23 januar 2008 - 8:59 am

  Det var jo ikke spesielt snilt av fyren å si du sang skjærende falsk. Er man ute og har det moro, er det vel det viktigste?! 🙂

  Skjønner greia med cola/cola light. Sukkerbelegget er ekkelt og spesielt hvis man er vant til å drikke lightbrus.

  Genialt! Tore Tang til Sing Halleluja er jeg med på. Fra denne dag av lover jeg å synge (eller i hvert fall tenke) Tore Tang når jeg hører S.H. 🙂

 4. #4 by Sonja DaA on 23 januar 2008 - 10:16 am

  Paul: Eh… jeg er retro? Evt ungdommelig til sinns. Har ikke bestemt meg ennå.

  Örn: Hvis det er noen trøst, så er jeg enda mer svaksynt enn deg. Men duverden! så kule briller jeg har fått meg.

  Lothiane: Han visste jo ikke det var meg, han sa bare i fra om at det var en undercover sivilian blandt kordeltagerne. Han kunne jo ikke vite at de syntes det var greit jeg var med, selv om jeg ikke kan synge.

 5. #5 by virrvarr on 23 januar 2008 - 12:07 pm

  Det passer jo alltid å synge Tore Tang?
  Kanskje du burde prøve deg på karaoke isteden, Sonja (c;

 6. #6 by Sonja DaA on 24 januar 2008 - 8:58 pm

  virrvarr: Jeg har vanvittig sceneskrekk, så jeg måtte slutte med karaoke. Det endte alt for ofte med skjelvinger, svettetokter og grøftefyll.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: