ReiseSvensken og jeg i Praha

Jeg har en ReiseSvenske. Den funker sånn at den sørger for at jeg faktisk gjør noe når jeg er på tur. Annet enn å ligge ved bassenget og lese. Det er veldig praktisk. Etter 4 dager i Praha kan jeg har skryte av å ha vært på to konserter (en fin klassisk en og en musikalintimkonsert – hvem skulle trodd at noe sånt finnes?), en middelalderaften, casino, kirker, klostre, katedral, slott og andre flotte bygg, masser av shopping, manikyr, thai massasje, sjokoladetesting*, sexmaskin-museum, John Lennon-muren, det dansende hus, syv-rettersmiddag og generell sightseeing i flere forskjellige strøk. OG jeg fikk både ligget ved bassenget og lest bok.

ReiseSvensken er dessuten et oppkomme av festlige sitater, som
– «Det er senere nå enn hva det var for en time siden.»
– (om vin): «en fin førsmak av slange og ettersmak av ku.»
– «Jag tror inte ryssisk roulett er noe for meg, altså.»

og etter at hun han sovnet på flyet og blir vekket av en særdeles hard landing
– «Åh, jeg trodde vi hadde krasja»
Kald som en agurk.

Ellers kan jeg rapportere at rulletrappene på metrostasjonene i Praha går med supersonisk hastighet og er ikke det minste trygge. Spesielt om man går i kjole som blåser opp og skjuler strekene (de kan man uansett gå glipp av om man blunker. Det er et under at jeg overlevde)

*OK, sjokoladetestingen var under min regi. Jeg har liste og poengsystem og alt. Sjokolade med stekt løk vant. Vi vet ikke hva det var som tapte (den står under navnet «noe rart (kirsebær/rosin/sitron?)» i poenglista. Chilisjokoladen gjorde det heller ikke videre bra.)

Reklamer

,

 1. #1 by Miss Piggy on 11 april 2009 - 9:04 pm

  Åhh.. Praha er en fantastisk by!! Jeg har vært der to ganger, men ser ikke bort fra at jeg reiser tilbake… 😉 Men tror du har fått gjort mer enn meg.. *hehe* Jeg ser at jeg har i alle fall spa og thaimassasje til gode. Ja, og 7-retters middag!! Jeg har liksom funnet mine to favorittrestauranter…

  Og ja, de derre rulletrappene er sinnsyke!! Man får jo dotter i ørene!!

 2. #2 by Sonja Dadam on 12 april 2009 - 11:08 am

  Det var min første gang, og jeg elsket den. Den restauranten vi var på var oppe i skråningen mot slottet, og vi satt ute på verandaen med utsikt over hele Praha. Det var virkelig fabelaktig.

 3. #3 by Alt godt on 12 april 2009 - 8:06 pm

  For ein strålande tur du har hatt! Bilde!!!

 4. #4 by Håkon on 13 april 2009 - 1:57 am

  Praha er flotteste byen. Har ennå ikke klart å få med meg hele repertoaret til Laterna Magica, men gi meg noen år til så skal jeg ha klart å se alle forestillingene de har laget.

  Sjokoladen kan du få ha for deg selv, men neste gang du har anledning så må du prøve en pannekake med niva-ost og knuste valnøtter. Hvem trenger 7-retters når en kan få en pannekake og et glass absinth?

 5. #5 by Sonja Dadam on 13 april 2009 - 9:18 am

  Alt godt: Ja, det har jeg. Vi får se om det blir en oppfølgingspost.

  Håkon: Jeg spiste selvfølgelig pannekaker også da jeg var der. Man er da pannekakeelsker. Svart-lys-teater var en av de tingene vi måtte prioritere bort da vi var der, men det høres kult ut.

 6. #6 by Håkon on 13 april 2009 - 10:36 am

  Du finner et veldig hyggelig pannekakested dersom du blygt går rett forbi sexmaskinmuseet og videre inn i neste smug. 😉 Kanskje jeg skulle prøve på en 7-retters pannekakemiddag neste gang jeg er der.

  Laterna Magica er ikke svartlys-teater. (Kult det også, men det er en ren turistgreie som det går 13 av på dusinet.) Laterna Magica er et veldig spesielt teater (hvor svartlys noen ganger brukes som effekt, men hovedvirkemidlet er å blande film og teater). Fordi produksjonene koster utrolig mye går det gjerne flere år mellom hver gang det kommer nye ting på repertoaret. (Det positive er at de fremdeles setter opp produksjoner fra 70-tallet. Det er ganske spesielt.)

 7. #7 by Håkon on 13 april 2009 - 10:37 am

  (håndtagging av kommentarer er ikke lett, nei 😕 )

 8. #8 by annetten on 14 april 2009 - 10:25 pm

  Og så chilisjokolade som er så godt!

  Jeg hadde forresten også sjokoladetesting i ferien, og kan slå fast at Lindts mørke pæresjokolade bare smaker neglelakkfjerner. Ingen slager, med andre ord. (Men Cote d´Ors mørke sjokolade med pralinefyll var en ubetinget vinner.) Jeg har igjen en wasabisjokolade som jeg glemte å prøve…

 9. #9 by Sonja Dadam on 15 april 2009 - 5:29 pm

  Håkon: Laterna magica høres kult ut. Og jeg tør ikke en gang prøve meg på håndtagging (jeg regner med du sikter til de kursivgreiene). Alt for avansert for meg, så jeg er imponert uansett.

  annetten: Jeg mener å ha likt andre chili/sjokolade-ting før, så det var nok bare akkurat den typen. ReiseSvensken liker feks ikke vanlig mintsjokolade, men den mintsjokoladen der fikk høyeste score fra henne.

 10. #10 by annetten on 16 april 2009 - 2:37 pm

  Jeg kjenner at jeg gjerne vil ha nærmere rapport fra denne sjokoladetestingen, gjerne med scanner av ferdig utfylte skjemar og det hele slik at det kan replikeres til eget bruk. Slik det er nå føler jeg at der er alt for lite systematikk for sjokoladespisingen. (Og er det egentlig sjokolade med rose- eller grønnpepper som er best?)

  En gang jeg føler meg i form skal jeg forresten poste oppskrift på chilisjokoladetrøfler. De rocker. (De, og noen sjokoladepralinegreier jeg lager en gang i året.)

 11. #11 by Sonja Dadam on 17 april 2009 - 2:55 pm

  annetten: ooo. Du lager egen sjokolade. Du er min helt! Man skal ikke se bort i fra at jeg scanner skjemaet til neste uke, men jeg er stygt redd for at du kan bli skuffet over simpelheten i det. Vi hadde ikke kategoerier eller noe en gang.

 12. #12 by annetten on 18 april 2009 - 2:42 pm

  Det er ikke særlig vanskelig engang. Vel, i hvert fall ikke trøflene. Praliner er en del pes og involverer smeltet sukker, en masse jeg i utgangspunktet er livredd for siden den er så sinnsykt varm og svir seg for et godt ord. Men trøfler er gode greier.

  Jeg skrev like gjerne ned oppskriften, jeg:
  http://annetten.livejournal.com/123836.html

 13. #13 by ida marie on 15 mai 2009 - 11:18 am

  heisann!
  jeg heter ida marie og vil gjerne komme i kontakt med personen som driver bloggen https://ordentlig.wordpress.com
  vennligst ta kontakt med meg.
  takk
  mvh
  Ida Marie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: