Carmen for dummies Akt 3

Ok, nå kommer vi til den delen av operaen som jeg ikke har sett. Men det stopper meg ikke fra å oppsummere resten:

Smuglerne, Carmen, Don José og noen av romapene som ble tatt som gisler er nå langt pokker i vold, og Carmen har funnet ut at huh, nå er jeg drittlei han der José fyren (OMG for ei møkkakjærring!), og driver og mobber ham. Så tar hun og legger tarot sammen med venninnene sine, og mens venninnenes kort viser det vanlige spåsvadaet om at gode tider, lykke og penger (og dessuten en reise og en høy mørk mann, vil jeg tro) viser Carmens kort død og fordervelse for henne og José (*kremt*karma, anyone?). Sigøynerne vil at Carmen og jentene skal sjarmere tollerne, og José må bli igjen og passe på hva det nå er de smugler.

Så kommer Micaëla (vi kjenner henne igjen som dama som ikke gadd vente på José i akt 1 på grunn av tödlene) og gjemmer seg i ei steinrøys, for hun ser at José skyter på noen. Denne «noen» er Toreadoren, og jeg tror ikke José mente å skyte etter ham, for når han kjenner han igjen, så kommer de i snakk og Toreadoren forteller at han er betatt av Carmen, men at hun driver og dealer med en soldat (denne soldaten er selvfølgelig José, uten at Toreadoren vet det. Jeg får stadig Beverly Hills 90210-vibber av denne operaen)

José utfordrer Toreadoren til duell, med kniver og banjoer. Det med banjoene er mer underforstått. Det er først og fremst kniver det går i sånn i det åpenlyse, og Toreadoren slåss først Mr. Darcy-style, noe som irriterer José, men så setter han inn alt han har, og tar José, men skåner ham, fordi han er en oksemorder, ikke en mannemorder. Så slåss de litt mer, og Toreadorens kniv brekker, men så kommer Carmen og smuglerne tilbake, og Toreadoren stikker, men først inviterer han dem alle til å komme til Sevilla og se ham opptre sammen med oksene.

Så kommer Micaëla opp, og forteller at mora til José er dødssyk, så José bestemmer seg for å dra og se henne (men ikke før Carmen får mobbet ham skikkelig for å være en mammadalt). Carmen prøver å følge etter Toreadoren, men José stopper henne.

Reklamer
  1. #1 by camilla76 on 23 april 2009 - 10:06 pm

    Jeg skal aldri se Carmen. Den virkelige slutten kan aldri i verden matche denne.

  2. #2 by Sonja Dadam on 24 april 2009 - 9:48 am

    Åh, dette er ikke avslutningen, det kommer en akt til. Ingen har dødd anda, vøtt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: