Hva kom først; høna eller egget?

Sa jeg at jeg har funnet ut av det?

Det er egentlig bare et spørsmål om hva du tror på: er du kristen, eller tilhører en annen religion med en skapelsesberetning, så er det høna; som ble skapt av Gud (i alle fall om vi går ut ifra at Han skapte alle dyr og planter som unge voksne, slik han gjorde med Adam, og ikke strødde om seg med nyfødde og frø. Jeg synes det er en fornuftig antagelse).

Dersom du derimot ikke er religiøs, og tror at Darwin var inne på noe med denne evolusjonsteorien sin, så er svaret egget. Dette egget ble lagt av en fugl som var et evolusjonstrinn fra å være høne. (For ikke å snakke om alle eggene av andre dyr og fugler som ble lagt før dette endelige skrittet i hønseevolusjonen. Men jeg synes det er litt underforstått at det er et hønseegg vi snakker om her, så dem driter vi i.) Altså fugl som nesten er høne legger et egg, som da kommer først, og ut av dette egget kommer en ferdig evolusjonert høne.

Dersom du verken er religiøs eller tror på Darwin og bare mener at verden alltid har vært der, fullt utstyrt med ferdige dyr, planter og mineraler, vel, da har du svart på ditt eget spørsmål: de har alltid vært der. Begge to. Ingen kom først. Men begge fikk et deltagerdiplom.

Og om du har valget mellom pest og kolera, må du alltid velge kolera, da denne bare er en litt heftig diaré, mens pest er byller og fordervelse og bring-out-yer-dead. Det har jeg lært av Bare Are.

Reklamer

,

 1. #1 by røverdatter on 15 mai 2009 - 11:09 pm

  Veldig bra tips dette med pest eller kolera! *legger seg på minnet*

 2. #2 by Sonja Dadam on 17 mai 2009 - 7:47 pm

  Ja, han Are Sende Osen er ikke tapt bak en hatt!

 3. #3 by M on 19 mai 2009 - 7:45 am

  Det er faktisk mange kristne som tror på evolusjonen, bare at de tror at det var Gud som styrte det hele. Bibelen støtter også at verden er en god del eldre enn 6000 år.

 4. #4 by Sonja Dadam on 19 mai 2009 - 11:37 am

  M: Bra poeng, særlig siden jeg er en av dem. Jeg slurver med bloggingen for tiden, det er bare å beklage.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: