D’OH-quiz: Plotrunde, fasit og resultater

Her kommer fasiten til runde 2 i D’OH-quizen.

1. Film: Wild Things, serie: Party of Five

Denne oppgaven er egentlig det som satte i gang hele quizen. Jeg hørte beskrivelsen på P3 for mange mange år siden, sikkert over ti, og ble fascinert over hvor diffus, men samtidig presis, den var. Jeg noterte den ned, og tenkte at «den må jeg bruke til noe en dag». Nå er dagen her.

2. Top Secret.

3. Shooting Fish.

Jeg trodde dette var en mye mer kjent film. Den er veldig fin, jeg anbefaler alle som ikke har sett den å gjøre nettopp det.

4. The Departed

Denne var litt urettferdig for de som ikke har lest denne posten. Særlig siden jo Leo har spilt i Mannen med Jernmasken, hvor han jo har to roller, eller det virker sånn i det minste. Jeg husker ikke. Flere som falt i den fella (det var ikke ment som en felle altså)

5. Mike Myers

Jeg er litt overrasket over hvor mange som tok denne. Jeg sleit veldig med å skjønne hvem venninna mi mente, og jeg vet hvordan hun tenker. Kudos til dere alle, altså. Og Iversen fikk et poeng på denne oppgaven for forslaget «Katie Holmes», som jo også er helt riktig svar på sitt vis.

6. How I met your Mother hvor Willow fra Buffy og Dr Doogie er med.

Denne er også basert på et RL-sitat. Dette sitatet var «Den serien på TV3 med legen». Det var for vagt selv for denne konkurransen, så jeg omformulerte litt.

Chicida fikk et poeng her for Dr. Horrible’s Sing-Along Blog, litt for det var rett skuespiller, men mest fordi det alltid bør lønne seg å bringe opp Dr. Horrible’s Sing-Along Blog

7. Pinocchio

Jeg var veldig fornøyd med meg selv med den oppsummeringen.

8. 2001: A Space Odyssey

Rare filmen. Her var også bonusspørsmålet. Jeg deler poengene litt. Iversen får ett for å forsikre meg om at jeg er normal, og klandre filmen for at jeg ikke forstår den, Hjorthen får ett for å introdusere meg for varkatter og Bad Horse (Jannicke fra Cortex Feed – hun har tatt seg quiznavn. Det må dere andre gjøre også, om dere har lyst. Dere kan godt bytte underveis også, men bare gjør det klart hvem dere er, slik at dere får de poenge dere fortjener) får for noe som enten er et seriøst forsøk på å forklare filmen, eller høytravende filmskolesnakk, skapt for å forvirre meg så mye at jeg må gi henne poeng, hvis jeg ikke vil framstå som en idiot. Uansett funket det.

9. I am Sam og Tropic Thunder

Jesu mor blir kallt Madonna. Madonna var gift med Sean Penn som «went full retard» i I am Sam, noe det blir gjort et nummer av i Tropic Thunder.

Også dennegangen har vi en poenggraf, men siden de forskjellige oppgavene ga forskjellig uttelling, så har jeg delt totalskåren på antall poeng det var mulig å få på oppgaven, for å få et mer realistisk mål på vanskeligheten av oppgavene (håper jeg). (Martin Ø. sine poeng er ikke med i grafen, da han leverte litt sent, men han hadde god grunn, så han får være med likevel)

Så til poengene. Resultatlista ser nå ut som følger:

Bad Horse (H) – 35 poeng

Sif – 32 poeng

Martin Ø. – 26 poeng

Beamer – 24 poeng

Iversen (H) – 18 poeng

Marianne B – 18 poeng

Chicida – 17 poeng

Hjorthen – 15 poeng

Kristin (H) – 14 poeng

Lilja (H) – 11 poeng

Sandra Banan (H) – 4 poeng

Rosa Verden (H) – 3 poeng

Tredje runde – bilderunden – kommer på søndag.

Til da kan der jo delta i det som må være den beste konkurransen noensinne. Bortsett fra at den er ganske umulig å svare på (jeg har vel egentlig tatt mitt valg, men likevel), og det sikkert ikke lov for folk fra utenfor Stor Brittania å delta  (problemstillingen er interessant i seg selv, så sjekk ut likevel)

 1. #1 by kristin on 23 oktober 2009 - 8:45 am

  Åh, i denne delen sank jeg som en stein. Bittert, ass, særlig med tanke på at jeg ser i gjennomsnitt tre How I Met Your Mother-episoder hver dag. Skam!

 2. #2 by Beamer on 23 oktober 2009 - 9:46 am

  Ah, Shooting Fish står på den evige «må huske å se igjen en gang»-lista. Husker ingenting annet enn at den var innmari bra.

  Pinocio bør jeg visst også se, aldri sett hele, tror jeg. Så det plottet tok jeg ikke. Jeg liker quiz som får meg til å kjøpe enda mer film. Fortsett med det.

  Men du… Hva med å frigjøre svarfeltene når resultatet er publisert?

 3. #3 by hjorthen on 23 oktober 2009 - 11:20 am

  Men jeg har jo sett Shooting Fish. Husker åpenbart ikke et døyt av den. Ellers så er jeg godt fornøyd med 15 poeng her. Jeg er god. Hadde jeg vært med fra starten skulle jeg knust LilleMus Mei ned i støvlene.

  Ja. kanskje jeg tar ham uansett.

 4. #4 by Sonja Dadam on 23 oktober 2009 - 2:24 pm

  Kristin: Vi er ikke halvveis en gang, mye kan endre seg videre.

  Beamer: Jeg er ikke sikker på om jeg skjønner hva du mener. publisere svarene som folk har sendt inn liksom? Det er egentlig en god ide, for det kommer inn mye artig, men da må vi gjøre om litt på måten det blir svart på, men det går greit, altså. Ønsker folk dette? Jeg kan gjøre det valgfritt, slik at de som vil kan fortsette å sende svarene rett til meg, mens de andre kan svare i et kommentarfelt som er sensurert helt fram til fasiten blir lagt ut. Eller mente du noe helt annet?

  hjorthen: Jeg husket jo heller ikke så veldig mye av Shooting Fish (men den ER en bra film, altså, jeg husker jeg så den flere ganger på slutten av 90-tallet). Og så håper jeg litt at Iversen tar til seg lillemus Mei som quiznavn, men har en mistanke om det ikke kommer til å skje.

 5. #5 by Beamer on 23 oktober 2009 - 7:03 pm

  Aha, evt teknologiske hindringer tenkte jeg ikke på… Tenkte bare at jeg hadde lyst å lese morsomme svar som jeg aner befinner seg inni der. Men dette vet du best hvordan funker så jeg skal ikke blande meg 😉

 6. #6 by Jannicke (Bad Horse) on 23 oktober 2009 - 8:12 pm

  *danser seiersdans*
  Selv om jeg ikke så at du ville ha navnet på tv-serien Pary of Five.

  Nå er vel et passende tidspunkt å fortelle at jeg aldri har sett A Space Odyssey, og ikke hadde den fjerneste anelse om hvilken scene jeg forklarte. Jeg visste at det ikke var apene ved steinen, og det er den eneste scenen jeg vet om. Glad jeg klarte å forvirre deg alikevel.

 7. #7 by Esquil on 24 oktober 2009 - 12:06 pm

  ARGH!

 8. #8 by Esquil on 24 oktober 2009 - 12:06 pm

  Jøss den gikk igjennom!

 9. #9 by Esquil on 24 oktober 2009 - 12:08 pm

  Det jeg prøver å si er at jeg ikke fikk deltatt i dette pga et eller annet datatrøbbel som spiser kommentarene mine, men at jeg hadde en hedelig 12-poenger i første runde, at jeg sikkert ville blitt prylt i runde to, og at det er en sabla bra quiz.

 10. #10 by Sonja Dadam on 24 oktober 2009 - 2:03 pm

  Beamer: Jeg tror jeg skal få det til fra nå av, men jeg tror det blir opp til den enkelte om svaret deres skal være offentlig eller ikke.

  Bad Horse-Jannicke: Oi. Jeg la ikke merke til at du ikke hadde svart på Party of 5-spørsmålet. Du fikk poeng for det. Jeg tror jeg må trekke deg for dem (Jeg grublet en del på det, og kom fram til at hvis jeg hadde glemt å gi deg poeng, så ville du jo selvfølgelig fått dem i ettertid, og da må det fungere sånn andre veien også. Sorry. Men hvis du virkelig elsker poengene dine, så vil de komme tilbake til deg etter at jeg har satt dem fri.)

  Esqui: Takk. Det er bare å hive seg på fra i morgen av. Hvis du ikke får sendt inn kommentarfelt, kan du bare sende svarene til meg på mail.

 11. #11 by Iversen (Lillemus Mei) on 24 oktober 2009 - 6:55 pm

  Han Hjorthen får jeg vel bare holde bak meg, som han sikkert foretrekker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: