Ting som går i stykker

Husk at der er siste runde av quizen, pluss at jeg er med i Den Gyldne Q, hvor det ser ut til at Mirakel banker meg, så løp inn der og stem på meg hvis du liker denne bloggen.

Musa på hjemmemaskinen min sluttet plutselig å virke på torsdag. Det er litt rart, siden musa på jobbmaskinen sluttet å virke tidligere i uka (i og for seg ikke noe problem, for der har vi et lager hvor man bare kan gå og plukke nye deler når de gamle slutter å virke, men det har ført til at jeg hele dagen har gått med burleskversjonen av Mot i Brøstet inne i hodet, hvor gledespiken forklarer Nils forskjellen mellom hjemmemusa og jobbmusa, og hvordan, selv om hjemmemusa ikke virker, så vil hun fortsatt kunne bruke jobbmusa, men i overført betydning, selvfølgelig, noe Nils ikke vil forstå, og tro at den nye dama hans har to sett med kjønnsorganer. Og plutselig lurer jeg på om «burlesk» er et sterkt nok ord, eller om vi snakker syk, syk porno her igjen. )

Jeg har lånt med meg den nye jobbmusa hjem, for en midlertidig løsning, og kom til å tenke på at det finnes to typer mennesker. De som – når noe konker, enten fikser det eller innser slaget er tapt og kjøper seg en ny, og de som er som meg, som lever på reserveløsninger i noen måneder før de tar tak i det for en mer permanent løsning. For dette har hendt før. Her er noen eksempler på hvordan jeg har taklet funksjonsfeil i tidligere tilfeller.

1. TV’en i det første bofellesskapet jeg bodde i. Jeg husker ikke om den var så gammel at det ikke fantes fjernkontroller da den ble skapt, eller om fjernkontrollen bare hadde dødd av alderdom. Vi hadde i alle fall ikke noen fjernkontroll til den. Så jeg lagde en poking device av en svabe, en oppvaskhanske fylt med papir og et sølvbånd. Sølvbåndet var der for å lage en link mellom meg og tv-en, fordi det ikke var knotter som man trykket inn, men bare sånne følelsesensitive felt (vi snakker ordentlig 70-tallstv her, hvor hver enkelt kanal har sin egen knapp), og jeg hadde det for meg at det måtte være en direktelink fra kroppen min til sensoren for at det skulle virke. Jeg tror jeg knyttet sølvbåndet rundt hodet mitt etter hvert og lot som om jeg skiftet kanal med hjernen.

2. Den aller første hybelen min. Strømmen der funket sånn at hvis jeg hadde varme på mens jeg lagde mat, så gikk den. Det vil si, hvis jeg ville bruke komfyren, måtte jeg først rundt i hele leiligheten og trekke ut alle andre stikkontakter. Hvis jeg glemte dette – totalt mørke (selv om det var midt på dagen; jeg bodde i en kjeller). Så da måtte jeg opp trappa, til huseieren, og skifte sikring. Hun hadde sånn gammeldags sikringsskap med flaskeformete sikringer som man skrudde ut og inn og som kunne gå i lufta på hvilket som helst tidspunkt. Det er et under jeg overlevde det året der (særlig siden det hang en elektrisk ledning ned fra taket under trappa, som jeg pleide å dra fram og skremme gjester med. Da jeg hadde bodd der noen måneder nevnte hybelvertinna at jeg burde være litt forsiktig med den, da det fortsatt var strøm i den nå og da)

3. Den første bilen min. Jeg tror jeg har nevnt Chris Johan før. Han som ikke ville starte hvis det regnet eller var kaldt eller han var i dårlig humør (han var fransk – veldig uberegnelig). Og som måtte inn og få akslingen justert en gang i året, for han ble så skjev inni seg. Jeg beholdt ham i 6 år.

4. Trimsykkelen min. Den var ekstremt tungtrødd, og innen noen mer observant enn meg hadde funnet den lille skruen ved hjulet hvor man kunne løsne dette, hadde jeg klart å slipe gjengene som trøene hang på. Med det resultatet at trøene falt av hver gang jeg syklet på den. Sjefen min tilbød seg å sveise dem fast, men jeg takket nei, for da ville jeg jo ikke kunne ta dem av om jeg trengte det. Så gikk det opp for meg at det var bedre å ha en sykkel det ikke gikk an å ta av trøene på, enn en sykkel hvor trøene falt av helt villinilli på.

5. Den første TV-en jeg eide selv. Den var sikkert enda eldre enn bofelleskaptven. En tredimensjonal monster av en boks. Men den fungerte til sitt bruk. Den eneste ulempen den hadde var at når man skrudde den på, så satte den alle automatisk innstillinger på maks. Det vil si lys, farge, kontrast, og ikke minst, lyd. Man måtte skynde seg å trykke «normal»-knappen, så man ikke fikk sprengt ut trommehinnene.

Men jeg klarer meg.

Reklamer

 1. #1 by chicida on 11 november 2009 - 10:12 pm

  1.
  Just because they serve you… doesnt mean they like you – Clerks.
  the loverliest motion picture of them all – my fair lady
  SeX. MurdEr. MyStery. Welcome to the party. – Kiss Kiss Bang Bang
  Accentuate the negative – ghost world

  2.
  Check in. Unpack. Relax. Take a Shower. – Psycho
  Fear can hold you prisoner. hope can set you free – The Shawshank Redemption
  Five criminals. one line up. no coincidence. – The Usual Suspects
  can the most famous filmstar in the world fall for just an ordinary guy? – Notting Hill

  3.
  Girl Interrupted
  Shadow of the Vampire
  Hope Springs
  Big Nothing

  4.
  Ta-da! I’m Sebastian the Whale Washing Dolphin – Shark Tale
  you’re gonna need a bigger boat – Jaws
  i’m dead, i’m dead, i’m dead, i’m dead, i’m dead, I died – Finding Nemo

  fellesnevner: all movies feature sharks! (and the ocean)

  5:
  You mean I actually have friggin sharks with friggin laser beams attached to their friggin heads – austin powers goldmember
  Show me the money! – Jerry Maguire
  You can’t handle the truth – A few good men

  fellesnevner – all movies feature Tom Cruise!

  6.
  Buffy the Vampire Slayer:
  Giles: because it’s a killer snot monster from outer space
  Spike: Its a big rock. I can’t wait to tell my friends. they dont have a rock this big.
  Oz: all monkeys are french. you didnt know that?

  7.
  Doctor Who
  episoder: blink, the doctor dances og the shakespeare code

  også prøver jeg uforskammet å hale iland et ekstrapoeng:

  hes the ape of death and he dont care, cause hes the monkey with the lovely hair, its all fluffy and shiny too, cause hes got the miracle wax from naboo!

  for billig?
  🙂

 1. Poking device « Sonjas ordentlige blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: