Sonja tipper Premier League

Iversen pleier å tippe Premier League i bloggen sin. Siden han ikke har gjort det i år, påtar jeg meg ansvaret. Nå har jeg verken særlig snøring på fotball generelt, eller Premier League spesielt, men jeg klarte et sportsspørsmål på pøbbquizen på tirsdag («i hvilken idrett brukes konkurranseformen twenty20?» Det er cricket; Thank you, Stephen Fry!») er jeg full av sportslig selvsikkerhet og skal ikke bare gi dere rekkefølgen, men også en begrunnelse for de enkelte plasseringene. Så, vi setter i gang.

1. Chelsea. Her bruker jeg opp store deler av min kunnskap om Premier League. Jeg har nemlig forstått det sånn at Chelsea alltid vinner. De er Englands Rosenborg. Hvis vi var på 90-tallet.

2. Manchester United. Da jeg gikk på ungdomsskolen var jeg forelsket i Erik. En dag stjal Erik pennalet mitt, og skrev «MAN U E’ BEST» på det med svart sprittusj. Siden det har jeg vært positivt innstilt til Manchester United.

3. Tottenham. Erik heiet også på Tottenham.

4. Arsenal. Erik hatet Arsenal. Tror jeg. Arsenal eller Liverpool. Muligens begge to. Men jeg føler ikke at 7.klasse-pennalet mitt kan styre hele denne lista, og Arsenal gjorde det bra i fjor, så jeg kommer ikke unna dem.

5. Aston Villa. Jeg liker navnet deres. Villa, liksom, dette er et skikkelig lag, her spiller vi ikke rønnefotball, neida, ordentlig villafotball, med stakittgjerde, volvo i garasjen, 2,5 barn og hund. Klart de kommer til å gjøre det bra.

6. Manchester City. Jeg hadde dem på 3. plass i fjor, og de skuffet med å komme inn på 5. Jeg straffer dem med å tippe dem inn på 6. plass i år.

7. Everton. Everton var det første laget jeg kom på da jeg skulle sette meg ned og laget denne lista. Jeg tenkte det måtte bety noe, og de får være med i topp 7.

8. Blackpool. Grunnen til at jeg i det hele tatt kom på å lage Premier League-liste er at vi har en konkurranse på jobben hvor alle som vil leverer inn det de tror blir de 7 beste og de 3 dårligste lagene i Premier League den sesongen. Alle de kule gutta er med, og jeg tror de opprinnelig spurte meg som en spøk i fjor, men jeg heiv meg rundt og leverte en liste som til alles overraskelse (men, min egen, stort sett, jeg tror ikke de andre brydde seg så hardt) ikke sugde fullstendig. Så jeg er med i år også, og tenkte jeg skulle imponere med å sjekke ut hvilket lag som hadde rykket opp sist sesong, og så ta med det i bunn tre*. Peiling, liksom. Men så viste det seg å være Blackpool! Som øyeblikkelig ble det nye favorittlaget mitt, på grunn av TV-serien med samme navn, hvor David Tennant spiller en av hovedrollene. Jeg er litt forelsket i David Tennant. Trenger jeg si mer? Eneste grunnen til at Blackpool ikke er høyere opp på lista, er jo at jeg har lyst til å gjøre det bra på jobbkonkurransen og imponere de kule gutta, og ren logikk tilsier at et lag sjeldent raser inn på topp 7 rett etter opprykk.

*Jeg fant i ettertid ut at det var mer enn et lag som hadde rykket opp, men gadd ikke skrive om avsnittet.

9. Sunderland. Siden Iversen hjalp meg med lista i fjor (OK, da så var lista jeg leverte inn nærmest en blåkopi av hans tipping av Premier League ), så lar jeg favorittlaget hans bli nummer to på lista over plasseringer som egentlig ikke betyr noe. Det ble ikke helt den æren jeg hadde sett for meg at det skulle bli.

10. Liverpool. Dæng. De kommer sikkert høyere opp i virkeligheten, men det er ikke plass til dem der på min liste. De får bare nøye seg med å være på topp ti.

11. Stoke City. Kommer fra byen Stoke-on-Trent. Jeg liker sånne bynavn i flere deler. Vi har alt for få av dem i Norge. Det eneste jeg kan komme på i skrivende stund er Mo-i-Rana (sic!), som riktignok har et fotballag med det halvkule navnet Stålkameratene, men de holder til i 3. divisjon, og etter at de 4-5 øverste divisjonene har fått navn etter sponsorer så tilsvarer det noe sånt som løkkefotball, så …

12. Birmingham Nå begynner vi virkelig på disse inkjevetta-plasseringene, som ingen andre enn de som faktisk heier på lagene som havner på disse plassene bryr seg om. Så Birmingham, Blackburn og Fullham blir bare plassert i samme rekkefølge som de kom i i fjor. Det er lov å bruke litt hjerne også.

13. Blackburn. Se Birmingham. Ellers vil jeg bruke forklaringsplassen til en liten spotifyliste med sanger som jeg liker for tiden. Og en fotballsang for å gjøre den mer relevant. (jeg liker fotballsangen også, altså)

14. Fullham. Igjen viser jeg til Birminghamteksten. Jeg har jobbet meg opp og ned fra bunn og toppen av lista, og er nå i midten, hvor jeg har brukt opp alt jeg er i stand til å skrive om fotball. I dag så jeg en plastikkpose fly American Beauty-style høyere enn jeg noensinne ha sett en plastikkpose fly American Beauty-style før. Jeg syntes det fortjente å bli nevnt.

15. Newcastle. Jeg liker å uttale det Nevvsasle, det høres så morsomt ut. Hihi. Newsassle. Jeg klarer ikke å ta dem seriøst. Det gjør at de havner på nederste halvdel.

16. Bolton. Som i Michael? Det kan jo ikke gå bra. Vel er How am I supposed to live without you en fin sang, på en aldri-i-livet-om-jeg-innrømmer-dette-for-andre-enn-folk-jeg-har-gått-på-ungdomsskolen-med-og-jeg-kan-late-som-om-det-er-en-nostalgi-greie-måte, men med det håret har du ingen sjanse. Sorry.

17. Wolverhampton. Jeg hadde opprinnelig lyst til å levere en alfabetisk liste (vel – semialfabetinsk. Jeg tror jeg tenkte Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Liverpool, Man C og Man U på topp 7), men slo det fra meg. Likevel samler jeg alle W’ene i bunn, det virker liksom passende.  Slutten av alfabetet, slutten av tabellen. Jeg er litt tysk, og innimellom kjenner jeg at Ordnung muss sein. Siden Wolverhampton har det desidert kuleste W-navnet, så slipper de nedrykksplass.

18. West Ham. Hva er det med disse Ham-lagene? West Ham, Fullham, Tottenham, Ham Kam. Hva har skinke med fotball å gjøre? Dette irriterer, så ned i 1. divisjon (som egentlig er 2. divisjon. Det er mulig jeg ikke har gjort det helt klart tidligere, men jeg synes altså det er stappteit at den øverste divisjonen ikke heter 1. divisjon lenger) med seg.

19. West Bromwich Albion. Hva kan jeg si? Jeg tror ikke WBA kommer til å klare seg i Premier League. De har noen gode spillere, men presset fra å måtte spille med de store gutta vil bli for hardt, og de vil sige fullstendig sammen etter noen runder, miste selvtilliten, aldri klare å komme seg ovenpå igjen, og seile rett tilbake til 1. divisjon. Eller noe sånt.

20. Wigan. Det ser ut som om de har prøvd å stave Wiccan, og ikke fått det helt til. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om heksefotball, men at hekser som ikke bryr seg om rettskriving skal spille bra fotball har jeg ingen verdens tro på.

*lurer på om jeg skal poste dette som notat i facebook og tagge Erik*

,

 1. #1 by iversen on 9 september 2010 - 11:29 pm

  Sprekt tips, her blir det spennende når status gjøres opp. 😀

 2. #2 by Martin on 10 september 2010 - 1:33 pm

  Dette tipset er så sprekt og uvanlig at du skal få en kommentar bare for forsøket.
  For øvrig er jeg skuffa over at du klarer å plassere det mest usympatiske laget på topp, men jeg ser at det går litt hånd i hånd med de åpenbart manglende fotballkunnskapene (Chelsea vant f.ex. aldri serien på 90-tallet).
  Men det som opprørte meg mest var denne Erik som var fan både av United og Tottenham, en åpenbar dødssynd for alle virkelige supportere.

 3. #3 by Sonja Dadam on 10 september 2010 - 2:07 pm

  Iversen: Apropos det, hvordan gikk det med deg og fjorårets serie?

  Martin. Takk. Tror jeg. Altså, det jeg mente med Chelsea var at de er for England nå, som Rosbenborg var for Norge på 90-tallet. De (altså Chelsea) er tydeligvis mislikt av dem som ikke heier på dem, på samme måte som Rosenborg er/var, så jeg føler den sammenligningen holder mål. Erik viste seg ettterhvert å ikke være særlig sympatisk, så at han ikke fikk til å heie skikkelig på fotballag heller, overrasker meg ikke.

  • #4 by Sonja Dadam on 10 september 2010 - 2:27 pm

   «Holder mål»? Jeg tror jeg mente «holder vann». Er i fotballmodus.

 4. #5 by Beamer on 10 september 2010 - 2:54 pm

  Haha, prisen for beste begrunnelser vinner du i alle fall helt klart 🙂

  Skuffende at du ikke hadde fått med en Robbie Williams-referanse på Stoke-on-Trent, bare…

 5. #6 by mrseastern on 10 september 2010 - 7:28 pm

  Haha, fantastisk Premier League-bedømming! 😀 Kostelig.

 6. #7 by chicida on 10 september 2010 - 10:15 pm

  1: hva er Elvis sin connection til Premier league?
  2: ja værsåsnill å tag Erik i en facebook post, og blogg om reaksjonen!

 7. #8 by Sonja Dadam on 11 september 2010 - 1:54 pm

  Beamer: Takk. Og, ja, der skuffet jeg jammen meg selv også. Hvis jeg blir så fotballinteressert som jeg har tenkt å bli, så blir det sikkert premier league-tipping til neste år også og da skal jeg få det med. Og helt urelatert (irrelatert?), jeg har nå sett alt av Weeds. Takk for tipset!

  Mrseastern: Takk skal du ha, jeg håper tipsene mine går inn.

  Chicida:
  1. Han er på spillelista som jeg presenterer under Blackburn
  2. Dette er fryktelig pinlig, men når jeg kjenner etter så tør jeg faktisk ikke.

 8. #9 by beamer on 11 september 2010 - 11:16 pm

  Weeds: Oj, du har rykka forbi meg alt, jeg har litt igjen 🙂 Murphys Law som jeg anbefalte her en annen gang må jeg innse blir dårligere etterhvert, så den vet jeg ikke om jeg anbefaler utover sesong 1 og 2. Men har du sett Big Love?

 9. #10 by Sonja Dadam on 12 september 2010 - 6:19 pm

  beamer: Å, Murphys Law hadde jeg på lovefilm-lista mi i evigheter, uten at de fikk den inn. Nå har jeg sluttet med lovefilm og hadde glemt hele greia, så det var bra du minnet meg på den. Ikke sett Big Love heller. Skeptisk til disse FEM-seriene. Har du sett Sherlock (den nye, til Moffat)? Den er bare på 3 episoder, men knallbra og med skikkelig cliffhanger, så det blir nok flere med tid og stunder.

 10. #11 by beamer on 13 september 2010 - 1:09 pm

  Takk for tips! Skal sjekkes ut.

  Jeg har ikke FEM, men skjønner likevel veldig godt den skepsisen… Men at det er HBO veier kanskje opp? Her det er en av favorittene til hankjønnet i huset også, så tror du skal være trygg. BL, altså, ikke FEM.

  Big Love er (uten sammenligning forøvrig, her drikkes det ikke sterkere dråper enn melk. Men viagra er forresten lov.) litt som Weeds; en masse gærne mennesker der en absurd virkelighet er helt naturlig. Det minner meg på at jeg har liggende en bloggkladd med Big Love favorittsitater… Skal prøve å få publisert den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: