Gale rettetangdama

Jeg var i Australia i desember. Jeg så koalaer og kengurer, Operahuset og Oprah Winfrey, Teatersport og teatersport et annet sted, men det jeg har endt opp med å fortelle om flest ganger er historien om den gale rettetangdama.

Dette var et lite stykke ut i ferien, jeg skulle sjekke ut et kjøpesenter hvor det visstnok skulle være en bra kjolebutikk. I fellesarealet ble jeg stoppet av en ung dame med en rettetang i hånden, som lurte på om hun  kunne få demonstrere den på meg. Alle dusjene hadde vært opptatt da jeg stod opp den morgenen, og håret mitt, som burde ha vært vasket, ble det ikke og var nå gigantisk på grunn av skitt, svette og høy luftfuktighet (er det noen som husker den Friendsepisoden med Monica og håret? Jeg kan bekrefte at det skjer i virkeligheten også), så jeg takket gladelig ja til en demonstrasjonsretting, samtidig som jeg opplyste om at jeg allerede har to rettetenger, og neppe kommer til å kjøpe en til.

Jeg setter meg på en sånn friørbarkrakk, og GaleRettetangDama (GRD) spør meg hvor jeg kommer fra.
Jeg svarer Norway
GRD: Where?
Jeg: Norway?
GRD: I’ve never heard of it.
Jeg: Oh, it’s in Europe
GRD: I’m from Europe – I’m from France
Jeg: Oh.. Eh.. you know Norway? It’s the bit on the top?

Vi holder på litt sånn, og det viser seg til slutt at hun HAR hørt om Norge, hun visste bare ikke Norway var det samme som Norvege, men jeg hadde ikke det beste førsteinntrykket av henne.

Så spurte hun om jeg visste hvorfor rettetenger ikke var bra for håret, så svarte jeg «fordi det er varmt?». «Nei, det er fordi de er laget av stål! Våre rettetenger er kjeramiske» For de av dere som har anstendig hår og ikke vet ting om rettetenger, så har jeg nå tenkt ut følgende lignelse: Det er som om hun hadde spurt meg «Vet du hvorfor bensindrevne biler er så farlige?» og jeg ville svart «pga CO2-utslippene!» og hun hadde parert med «NEI! Det er fordi det er i bly i bensinen. Vårt bensin er blyfritt!!» (Nå er det vel strengt tatt ikke forbudt med stålplater i rettetenger enda, men for mitt vedkommende kunne det likegjerne vært det. Jeg synes det er en bra lignelse)

Så fortsatte hun med å spørre meg «Vet du hvorfor våre rettetenger er så spesielle?» Jeg svarte lydig nei. «Fordi de kommer fra Europa!» Jeg var nå helt målløs, og klarte ikke formulere det spydige svaret hun hadde fortjent, og bestemte meg bare for å vente til hun var ferdig, og så stikke derfra så snart som mulig.

Hun begynte å rette håret mitt, og mens hun strøk tanga gjennom håret mitt og forklarte at den bare trengte ett strøk innså både hun og jeg at det ikke stemte, og beskjemmet måtte hun gå gjennom det to ganger til. På dette tidspunktet gjorde jeg nok en gang klart at jeg ikke ville kjøpe noe (selv om kammen hennes var kul, men hun uttrykket skepsis til måten jeg så på den på), så hun dro fram en minireiserettetang. En super innretning, som jeg bare to uker tidligere hadde kjøpt meg et eksemplar av, noe jeg fortalte henne. Til dette svarte hun «I don’t believe you» Og jeg bare «WHAT!?» og hun gjentok «I don’t believe you», hvorpå jeg ble fryktelig amerikansk, hoppet ned fra krakken med et fornærmet «I’m not gonna sit here being accused of lying» og marsjerte avgårde med et «OH MY GAAWWD» og akkurat når man trodde at det ikke kunne bli mer dramatisk, begynte hun å rope «I believe you! I believe you!» etter meg.

Jeg fikk tak i en veldig fin kjole, da.

,

 1. #1 by Dilli on 4 januar 2011 - 9:06 pm

  Hehe! Du er ingen lettlurt Australier… 😉

 2. #2 by Maria on 6 januar 2011 - 1:44 am

  Ahahahhahahahah! Tidenes fortelling 😀 French people… Akk.

 3. #3 by Sonja Dadam on 7 januar 2011 - 1:56 pm

  Dilli: Nei, det skal være sikkert, men jeg tror australienerne(!) er rimelig herdet de også, da jeg fikk inntrykk av at mesteparten av disse «working tourists» jobber som folk som står på gata (/i kjøpesenter) og skal selge deg ting.

  Maria: Hehe – takk. Jeg møtte hyggelige franskmenn og -kvinner også, da. Det bør sies.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: