Luke 5: En dag uten krig

En dag uten krig (2005) er en fransk film som forteller om julen 1914, hvor skotske, franske og tyske soldater improviserer en våpenhvile i skyttergravene og feirer jul sammen.

Dette er en sånn vakkertrist film som man bare blir sittende og gråte til i flere minutter i strekk, uten at man vet helt hvorfor, annet enn at man er glad man er i en varm stue og ikke i en kald skyttergrav og ikke i krig. Filmen er basert på en sann hendelse, og selv om jeg antar karakterene i stor grad er oppdiktet (bortsett fra at noen av dem, som feks operasangeren, er basert på ekte personer) så er dette, eller noe som i det minste ligner på dette, noe som har hendt ekte mennesker. Og det er jo noe med jul som rører ved hjertet ens. Som en person med tyske aner så er det også fint med en film hvor tyskerne ikke bare er onde og umotivert skyter alt som rører seg, bare fordi de er tyske, men soldater med familier og følelser som alle andre.

Når bør man se denne filmen: En søndags kveld, når det nærmer seg jul. Alene, slik at man kan hulke så høyt man bare vil.

4/5

Reklamer

  1. #1 by Iversen on 5 desember 2011 - 9:26 pm

    Nå skal vi ikke glemme alle de herlige tyske skurkene vi har fått ut av dette, da.

  2. #2 by Sonja Dadam on 6 desember 2011 - 1:43 pm

    Definitivt. jeg hadde lenge en lapp på veggen her som listet noen av reglene på hvor ond en tysker var. Jo flere konsonanter han hadde i navnet, jo ondere, blant annet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: