Vranglære (Donnerwetter!)

I helga bedrev jeg vranglære. Det var ikke med vilje, ikke i begynnelsen i alle fall, men det som skjedde var at min 4 år gamle niese spurte meg hvor lyn og torden kom fra. Jeg er ganske sikker på at jeg som barn ble fortalt at lyn og torden oppstod når skyer kolliderer, så dette fortalte jeg til min niese. Det var først i det ordene kom ut av min munn, og jeg hørte hva jeg selv sa at jeg forstod at det der kunne umulig stemme, men da hadde jeg allerede sagt det, og 4 åringen så ut til å ta forklaringen for god fisk, så jeg følte ikke for å endre ved den. Vi satte oss til å se videoer på youtube om lyn, og der hadde skyene positive og negative ladninger, og jeg tror ikke det er så greit for en 4-åring å forstå, så jeg sa bare «se, se der kolliderer skyene!» (på videoen snakket de engelsk, og det forstår hun heldigvis ikke), og jeg skammer meg litt, men jeg føler det har gått greit med meg, selv om jeg har trodd feil om lyn og torden hele livet, og da regner jeg med at det går fint med henne også.

Og jeg hadde egentlig tenkt å lese meg opp på lyn og torden og finne ut hva som er greia, men jeg tror jeg liker skyer-som-kolliderer-teorien så godt at jeg bare fortsetter å holde på den. Jeg lager min egen virkelighet.

Reklamer
 1. #1 by sotengelen on 1 august 2013 - 4:23 pm

  Jeg tror den er så «innafor» at selv en lærer som blir konfrontert med en «Lærer, lærer! Jeg vet, jeg vet! Det er fordi skyene kolliderer!» vil svare med «Ja… det er ikke så helt galt det, men det må også…».

  • #2 by Sonja Dadam on 5 august 2013 - 1:51 pm

   Pokker, ja. Jentungen må jo på skolen mellom der. Jeg hadde egentlig tenkt at hun skulle gå rett fra uskyldig barn, hvor det er greit at man ikke vet helt alt, til voksen, og småflau innrømme «det trodde jeg som barn»

   • #3 by sotengelen on 5 august 2013 - 8:26 pm

    Jeg tror en gjør det. En glemmer at en gikk på skolen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: