Tallinn, dag 2. Byen

Grunner til at jeg hadde valgt hotellet jeg bodde på:

1. Veldig bra svømmebasseng (selv om det var i 26. Etasje. Hvorfor noen vil ha svømmebasseng noe annet sted enn bakkenivå, skjønner jeg ikke)

2. Bra Internett.

3. Treningsrom

4. Man får servert et glass musserende vin til frokost.

Så langt har jeg hverken svømt eller trent, bruken av internett har vært begrenset, siden skjermen lyser så sterkt at det gjør vondt i øyet, og i det blindekaoset som var frokost i går glemte jeg helt å se(!) etter musserende.

Jeg våkner tidlig. Åpner øynene. Og HALLELUJA! JEG! KAN! SE! Øyet er fortsatt litt rødt og hovent, men det fungerer fint og gjør nesten ikke vondt. Jeg er veldig glad for at jeg ikke brukte €150 (og akuttpersonalets dyrebare tid) i går.

For å feire drikker jeg opp resten av miniflaska med musserende som jeg kjøpte på taxfreen. Jeg vil ikke svømme fordi jeg fortsatt er litt bekymret for øyet, og trening utgår også, av et utvalg av grunner som koker ned til «jeg har ikke lyst». Istedenfor hotellfrokosten som kostet €14 går jeg på dagligvarebutikken og kjøper frukt og pannekaker for en brøkdel av prisen. Dietten er så skutt nå, at den ikke står til å redde. (Ikke stress. Nå, 24 timer senere er jeg på’an igjen.) Så går jeg og får meg en massasje.  Dama er flink, og hun avslutter med å kose med ørene mine, som er rart og litt fint.

Så drar jeg inn til sentrum, betaler for bussbilletten denne gang (det er 50% sjanse for at jeg ikke betalte for bussbilletten fra flyplassen), og er med på en sånn Free Walking Tour. Det er en av mine favoritting å gjøre på ferie. Det er to turguider; en som skravler masse og en som er mer stille. Jeg sørger for å havne hos hun skravlete. Da jeg var i Bratislava havnet jeg hos hun stille, og jeg angret hele turen. Men denne gangen havnet jeg riktig! Hun forteller engasjert om Tallinns historie. Dama ved siden av meg noterer i en notatbok.

Hun oppsummerer Estlands nyere historie med de tre viktigste årstallene: 2004, 2008 og 2001; hhv Estland blir med i EU, Estland går over til Euro og Estland vinner ESC. Vi har en indisk familie i gruppa vår, så hun må forklare hva Eurovisionen er, og oppsummerer det som «gay christmas». Jeg ser dama ved siden av meg notere ned «gay christmas » i boka si og jeg er så lykkelig at jeg nesten går i spinn. Vi er 10 minutter inn i turen.

Vi fortsetter til frihetsmonumentet » Are we happy we got a freedom monument? Yes? Are we happy it is this out of proportion, ugly, sovietic, nazi-looking thing? Not so much», til hvor danskene fikk flagget sitt fra Gud (ledet av Waldemar 2.(He who must not be named -seriøst, si Waldemar på engelsk med østeuropeisk aksent,  så skjønner du hva jeg mener) og de Dementor-aktige prestene han hadde med seg.), utsiktspunkt og KGB-hoteller (de bygget et hotell for gjester fra vesten. Hvor KGB holdt til i 23 etasje. Siden det var hemmelig, påstod hotellet at det bare hadde 22 etasjer. Etter at mange nok folk hadde påpekt at de kunne se at hotellet hadde 23 etasjer, endret de historien til at joda, hotellet hadde 23 etasjer, men utsikten fra 23. etasje var så spektakulær at folk ble gale av å se den. Hvis noen likevel skulle forville seg opp dit, så ble de møtt med et stort skilt hvor det stod «HER ER DET INGENTING»

Etter at turen  var over, møter jeg fetteren min og kona hans som tilfeldigvis er på dagstur i Tallinn den ene dagen jeg er der med fungerende øyne. Vi spiser lunch sammen, og selv om jeg kunne kommet unna med svineretten jeg spiser til hovedrett, så er dietten min nå blåst så i fillebiter, så jeg bestiller meg likegjerne dessert. #fatgirllogic. Og jeg angrer ikke. Brødpudding med karamellsaus. Mmmmmmm. Og! De har vin fra Le Marche, hvor jeg bodde i Italia, så det må jeg også ha.

Så må jeg til flyplassen, og ferien er over. (Men ikke egentlig. I skrivende stund ligger jeg på stranda ❤ oslosommer)

  1. #1 by Tallinn on 20 februar 2019 - 7:59 pm

    Tallinn er en spennende by 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: