Earth, Wind, and the Kool Family Sunshine Gang Band

Musikkquizlaget mitt sliter med å skille mellom de funky discobandene, så nå har jeg laget huskeregler. Alle sangene finnes her, jeg anbefaler at du hører på spillelista mens du leser denne bloggposten, for maksimal læring. Hvis lista ikke er ferdig når du er ferdig med å lese posten, så er du velkommen til å lese andre poster.

Earth, Wind and Fire

September – OK, dette er den ene Earth, Wind and Fire-låta alle kan, så den trenger man ikke huskeregel på.

Boogie Wonderland – Land kan bety det samme som jord, som i den tørre delen av jordkloden, og jordkloden er Earth.

Let’s Groove – Her må vi gjenbruke noe av huskeregelen som tar oss med fra Groove is in the heart til Deee-Lite: Gruve- Gruvearbeidere- The full monty – Brassed off -(en film om korps, hvor man spiller blåseinstrumenter)- wind instruments –Wind.

Fantasy – Her må man ta utgangspunkt i filmen Fantastic Four. Fantasy og Fantastic starter på samme måte, for Four er Fire på norsk.

Kool & the gang

Her må man ha et forhold til, eller i det minste kjenne til, TV-serien Friends, og tenke at de er en kul gjeng (Friends spoilers ahead), for alle sangene kan nemlig knyttes til Friends.

Celebration – dette er sangen som Ross vil spille på sekkepipe i bryllupet til Chandler og Monica. Hvis du ikke husker det, så kan du får en påminnelse her:

Jungle Boogie – The Lions Sleeps Tonight – Marcel – Apa til Ross

Get down on it – Jeg har et vagt minne av noen i Friends som sier «on it», men jeg husker ikke hvem, og å google «on it Friends» gir ikke brukbare treff, selv om man slenger på «TV-show» og «quotes», så her må man bare huske den gangen Chandler måtte «get down» i en boks, fordi han hadde kysset kjæresten til Joey.

Cherish – Høres litt ut som Janice, av-og-på-kjæresten til Chandler

Bonus: Kool and the gang har også en sang som heter Friends

Sly & the family stone

Sly & the family Stone har ofte sånn James Brown-gauling, så her går det an å kjenne igjen sanger uten å ha huskeregel på dem, men jeg har nå laget noen likevel

Dance to the music – Ok, hold ut med meg her: Dance – Mambo – Rambo- Sylvester Stallone – Sly -Sly & the family stone

If you want me to stay (The message) – «If you want me to stay» blir bare sunget en gang helt i starten, så man må nesten vite at sangen heter det, og hvis man gjør det, så trenger man kanskje ikke en huskeregel, men ordet «The message» blir gjentatt noen ganger i løpet av sangen. Og «The message» er at denne sangen blir sunget av Sly & the Family stone. (Jeg innrømmer lett at dette er den svakeste regelen min)

Everyday People – Det motsatte av Sunday People som ble sunget av The Monroes, en duo bestående av Lage Fossheim og Eivind Rølles. Eivind Rølles er en mann, altså det motsatte av Minken Fossheim, som var en kvinne, og søsteren til Lage, altså familie. Så her må man bare vite at The Monroes er det motsatte av Sly and The Family stone.

Family Affair– Family Affair-Family Stone – dette er nesten for lett til å være en huskeregel

KC & the sunshine band

Det viser seg at KC & the sunshineband har sanger som jeg har en eller annen form for forhold til fra før av, og jeg liker ganske mange av dem. Det gjør det jo lettere for meg, men det blir kanskje mindre anvendelig for allmuen. Det merker jeg at jeg ikke kan ta hensyn til.

Give it up – denne ble covra av Cut’n’Move på 90-tallet, og da gikk jeg i korps med en fyr som het Helge, og venninna mi var forelska i Helge, og at denne sangen passet så godt på han, man måtte bare bytte ut «you» med «me» – «Everybody wants me». I ettertid vet jeg ikke om Helge virkelig hadde så høye tanker om seg selv, men av og til må man bare gi seg hen til 15 år gamle jenters logikk for å få en huskeregel.

That’s the way (I like it) – Den britiske komikeren Joe Lycett har et how som heter «That’s the way Joe Lycett A-ha A-ha», som jeg vil si er den beste bruken jeg har sett av eget navn noensinne.

Get down tonight – De mest ihuga Friends-fanene har nok spottet et hull i Kool & the gang-regelen min, fordi denne scenen finnes:

Da må man bare huske at jeg liker Friends også, og at «Kool» ikke er et logisk navn. Det kommer til å gå. Tror jeg.

Det blir veldig mye informasjon å ta inn på en gang, så jeg anbefaler så absolutt at du kommer tilbake til denne bloggen, sånn en gang i uka og leser denne posten og eventuelt nye poster. Det tror jeg er smart.

(Bee Gees kjenner til og med jeg igjen på stemmen, så det må dere også klare)

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: