Første – Spilleliste del 1

Jeg har en spilleliste på Spotify som heter «Første». Jeg hadde en tilsvarende liste på Napster og Limewire og på Windows Media Player på alle tidligere PC-er samt på noen mp3-spillere. Det er den lista jeg legger til nye sanger til etterhvert som jeg kommer over dem uten mål og mening. Spotifylista har 390 sanger og har eksistert i over 10 år, så jeg trodde det skulle gå an å høre gjennom alle sangene jeg hadde lagt til i år, og ha en liten eksamen for meg selv, og se om jeg har lært noe. Det viser seg at 30% av livet mitt nå består av musikkquiz har gjort at jeg legger betydelig flere sanger til denne lista i året enn hva jeg gjorde før*; så nå er dette et prosjekt i tre deler. Her kommer Januar til April:

*Jeg har også en egen musikkquizpuggeliste og en liste som heter til 72F40, hvor jeg legger til sanger som faller mellom puggesanger og sanger jeg faktisk liker. De får bli til en annen gang.

Sang ArtistKommentar
Do you love meThe CountoursDirty Dancing (men hvorfor nå?)
A rose for Emily’The ZombiesBestemte meg for å høre på The Zombies etter å ha fått dem på quiz. Fant denne sangen av dem som jeg likte ganske godt.
I Found outThe Pigeon DetectivesDette her aner jeg virkelig ikke hvor jeg har fra. Den er kul, da.
Blinding LightsThe WeekndVar med på å bomme på denne på 3 forskjellige quizzer før den endelig satt
A Man Without LoveEngelbert HumperdinkJeg bestemte meg for å lære meg Engelbert Humperdink etter å ha bommet på ham på quiz, og fant denne sangen. JEG ELSKER DEN!
Time BombRancidRancid er et sånt band som jeg har flaksa inn en gang, og så tippet i hytt og pinevær før jeg bestemte meg for å høre på dem og lære meg dem. Jeg føler jeg har gjort det (bortsett fra at jeg bomma på dem igjen på onsdag…)
Closing TImeSemisonicJeg lagde en one hit-wonderlista. Denne sangen, som var en av få jeg ikke hadde hørt om før, fikk av en eller annen grunn være med på hovedlista
BudapestGeorge EzraaFått på Quiz. Vært clueless. Likt sangen. Lært meg den.
Sell OutReel Big FishFått på Quiz. Vært clueless. Likt sangen. Lært meg den.
Mr. Blue SkyELOFått på Quiz. Vært clueless. Likt sangen. Lært meg den.
Dylan ThomasBetter Oblivion Comunity CenterDette er en av få sanger som jeg har funnet i det fri, helt av meg selv. Jeg tror gjennom Spotify-browsing.
Goody Two ShoesAdam AntThe Umbrella Academy
bad guyBillie EilishAv og til får jeg med meg hva som skjer i moderne popmusikk også
What Katie DidThe LibertinesThe Libertines er enda et sånt band som jeg har vært med på å flakse inn, og så har fortsatt å gjette så mye at jeg tilslutt måtte sette meg ned og lytte på dem for å finne ut hvordan de høres ut. Det viser seg at jeg liker dem ganske godt.
RockstarNicklebackJeg vet ikke helt hvorfor, men jeg bestemte meg for å lære meg Nickleback også
Cum on feel the noiseQuiet RiotDenne hadde jeg nesten lært meg før den dukket opp på musikkquiz første gang. Jeg hadde også lært meg en hel masse Mötley Crue-sanger. Så jeg bare gikk ut ifra at dette var dem. Det var en skikkelig lei bom. Men nå kan jeg dem (bortsett fra at Slade også har en versjon. Men Slade går det ofte an å kjenne igjen på lydbildet. Men ikke alltid)
Truth HurtsLizzoDenne oppdaget jeg lagt over en Aristokattene video, som bare er helt nydelig. Hederlig omtale også til tidligere blogger Espen Iversen som har bedrevet en del Lizzo-misjonering
AnimalDef LeppardEtter å ha prøvd å lære meg dem for musikkquiz, viser det seg at jeg liker Def Leppard skikkelig godt
ShotgunGeorge EzraDenne husker jeg bare at jeg litt overraskende kunne på en musikkquiz. Jeg aner ikke hvor jeg har den fra (antageligvis en annne musikkquiz)
HysteriaDef LeppardSom sagt, det viser seg at jeg liker dem skikkelig godt
Harmony HallVampire WeekendJeg ble gjort oppmerksom på Vampire Weekend på en hyttetur i fjor. Jeg vet ikke hvorfor det tok meg så lang tid å legge dem til på spillelista mi.
Let your love flowBellamy BrothersDenne har jeg visst om halve livet etter at Stefan Raab (av Wadde hadde dudde da-fame) covra den tyske versjon som het «Ein Bett im Kornfeld» likevel valgte jeg å gjette på Doobie Brothers da den dukket opp på en quiz.
A-PunkVampire WeekendNå vet jeg hvorfor Vampire Weekend kom inn på lista nå. Det er etter at jeg mente at denne sangen måtte hete A-Camp på en quiz…(jeg husket fortsatt ikke navnet på den nå)
Gimme Three stepsLynnyrd SkynnyrdDenne dukket opp på en musikkquiz-app. Jeg synes den er gøyal, så nå kan jeg to sanger med Lynnyrd Skynnyrd
Don’t call me babyMadison AvenueDenne er fra da jeg fulgte med på popmusikk, og som jeg likte veldig godt den gang da, og så har jeg plutselig bare husket den igjen nå.
Drunken PromisesCasa MuriloDenne var med på P3 Uhørt i sin tid, og jeg husket den plutselig igjen
ShoutLuluHusker denne fra en deodorantreklame. Usikker på hvorfor den kom inn i livet mitt igjen nå.
ClementineSarah JaffeDenne fant jeg da jeg skulle lage en quiz og trengte sanger som heter Clementine.Jeg bestemte meg for at sangen/artisten ikke var kjent nok til å bli med på quizen, men jeg likte den så godt at den fikk være med meg videre
Baby blueBadfingerDenne fant jeg også da jeg skulle lage quiz.Jeg hadde aldri hørt om Badfinger før. Men de har klart å føkke meg over ved minst to anledninger, fordi jeg ikke klarer å huske at det er de som har originalen til Without you (før Harry Nilsson igjen)
Better in BlakThelma PlumDenne tipset en venninne meg om. Definitivt på topp 5 av mine nye sanger i 2020
Only Love can hurt like thisPaloma FaithJeg husker bare Paloma fra Never mind the buzzcocks, og bestemte meg endelig for å høre på musikken hennes. Jeg angrer ikke.

Jeg fikk 29 peong av 31. Det er ganske bra for meg å være, selv om jeg har laget quizen selv.

  1. #1 by Kristin Storrusten on 30 november 2020 - 9:52 am

    Tokyo ice for Clementine?

    • #2 by Sonja Dadam on 30 november 2020 - 1:19 pm

      Den ble lagt inn før de starta med datoer, og er nummer 22 på lista. Det var den som utløste behoved for enda en Clementine-sang på quizen, så jeg endte opp med å ha Neil Young sin versjon av den gamle folkevisa (den som går Oh my darling, oh my darling, oh my daaarling …) i tillegg til Neil Diamond sin Sweet Caroline, for ytterligere forvirring (alt dette var red henrrings. Det vi skulle fram til var Tokyo og Neil… det var en hel greie)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: