Kommentarspor til 3. TV-seriequiz

Her kommer kommentarspor/forklaring(unnskyldning?) til noen av spørsmålene jeg stilte i de 3. TV-seriequizen.

10. Hvilken av disse TV-seriene har ikke en episodetittel kalt “Why We Fight”? Angel, Band of Brothers, Jericho og 7th Heaven

7th heaven

Jeg driver ikke med lurespørsmål. Hvis du får et spørsmål om hvilke TV-serie som ikke har episodetittelen “Why We Fight” og du kan velge mellom tre serier med masse slåssing og en serie om en kristen familie der alt er relativt idyllisk, så vil det være den kristne familieserien være riktig svar 10 av 10 ganger. Det skal lønne seg å ha kunnskap!

12. Hvem fikk et kloakkrenseanlegg i Danbury, Connecticut oppkalt etter seg i oktober 2020?

John Oliver 

Jeg kan anbefale dere å gå på YouTube og søke opp dette her. Det er helt fantastisk. (bare søk John Oliver og Danbury. Der er en god del videoer både fra John Oliver og fra innbyggerne i Danbury som er ganske artige)

14. The Good Wife sesong 5 episode 11 handler om to musikere som saksøker en tv-serie. Rettsaken i denne episoden er inspirert av Jonathan Coultons konflikt med hvilken TV-serie over en lignende situasjon?

Glee – Da jeg så den episoden av The good wife , syntes jeg plottet hørtes kjent ut. Og det var det jammen meg.

27. Hvilket fornavn er delt av en karakter i Succession, Veronica Mars og Gilmore Girls? Det er også navnet til en X-Man.

Her tenkte jeg på Logan, men det viser seg at det er en perifer Rory både i Succession og i X-men, i tillegg til de åpenbare i Veronica Mars og Gilmore Girls, og fordi jeg likte spørsmålet så blir det sånn at alle som har svart Rory også får poeng.

29. Vi kjenner alle Robin Sparkles, Robin Scherbatsky’s syngende alterego i How I met your Mother. Men hva kaller hun seg når hun går inn i en mørkere, grungy-periode, hvor hun slipper ut den Alanis Morisette-inspirerte P.S. I love you (vist i S08E15)

Robin Dagger

Ok, dette spørsmålet er dårlig. Jeg tar selvkritikk på det. Det burde vært et spørsmål der svaret er Robin Sparkles istedenfor. Det skal egentlig ikke være sånn at man må se akkurat den episoden til akkurat den serien for å kunne svaret. Det har jeg lært nå. Jeg har nok noen sånne i quiz nummer to også, men fra quiz nummer fire skal den type spørsmål ha flere innganger! 

Men! Det som er litt gøy at før Alanis Morisette ble Alanis Morisette som vi kjenner henne, ga hun ut to ganske poppete album. De er ikke på Spotify, men det ene ligger på YouTube. Så Alanis var en av dem som var inspirasjonen til Robin Sparkles fra starten av!

32. I Castle S02E06 kler Richard Castle seg ut som en karakter fra en annen TV-serie skuespilleren som spiller ham har spilt i, for Halloween. Hvilken TV-serie?

Firefly

Dette var scenen som fikk meg til å begynne å se Castle. Det er hel hel haug med Firefly-referanser i Castle som man kan kose seg med hvis man har sett Firefly. Hvis man ikke har sett Firefly, så må man bare legge alt annet til side, og gjøre det med en gang!

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: