Bokstavblogging L

L er en allsidig bokstav. Den kan stå for Large og for Liten, og den kan være tjukk eller tynn, alt etter hvor man kommer fra i landet.


L står for liter, og for romertall 50 (det kan man huske ved å tenke på femti-lemti, som kanskje er den dårligste huskeregelen jeg har laget, men jeg husker det fortsatt 15 år etter, så helt rævva er den ikke)

Nå fant jeg noe som jeg tenker er et fint quizspørsmål: Hva betyr det hvis det står en L bak et vitenskapelig navn på en art? *


Erlend Loe skrev en bok som heter L. Jeg husker jeg likte den veldig godt da jeg leste den. Jeg vil generelt sett si at jeg er fan av Erlend Loe, selv om vi er stikk motsatte når det kommer til å skrive om bokstaver; han skriver en lang bok om bare èn bokstav, mens jeg foretrekker kortere tekster om alle bokstavene.

Stor L er også en av de bokstavene det er artigst å skrive med løkkeskrift, det blir nesten en slags sløyfe. Det kan kanskje sies om mange løkkeskriftbokstaver, men L har en sånn fin symmetri, samtidig som den går i en lang flytende bølge.

*Det betyr at arten først ble beskrevet av Carl von Linné. Jeg liker sånne spørsmål som man ikke nødvendigvis kan svaret på, men som det går an å resonnere seg fram til hvis man kan andre ting. Selv om jeg mistenker at denne nok er vanskeligere å resonnere seg fram til enn det føles som når man lager spørsmålet. Uansett. Dere har jo lest denne bloggen, så dere kan det nå, så dere trenger ikke bekymre dere for denne problemstillingen i det hele tatt. Bare blend dem med kunnskapen deres! BOOM!

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

<span>%d</span> bloggere like this: