Bokstavblogging H

Da vi startet med bokstavblogging og diskuterte hvorvidt F ville vært et bra stativ, kom det et innspill om at H ville gjort seg bedre, og det er bra, for fy faen for en kjedelig bokstav H ellers er. Det eneste litt artige med H er det maritime signalflagget som ser sånn ut:

Ikke så artig i seg selv (bortsett fra at halve flagget blir usynlig, fordi det er er like hvitt som bakgrunnen. Men det er der altså. Bare hvitt. Hvis man skal si H så skal man ikke flagge et rødt rektangel en halv flagglengde fra flaggstanga), men altså det som er gøy med H-flagget, er at det også er flagget for «Jeg har los ombord», som føles veldig skrytete. Jeg innser at folk som bruker sånne flagg er ombord på båter, er på båten av andre grunner enn hva jeg er på båter (i de aller fleste tilfeller semi-ufrivillig som del av noe teambuilding, utdrikningslag eller ferietur – åh! ferieturer! Husker dere da det var noe man gjorde?)

Nå leste jeg gjennom alle flaggbetydningene, og de er generelt veldig artige, så nå er jeg enda mer imponert over H. G betyr foreksempel «Jeg trenger los. Når det gis av fiskefartøyer som driver fiske i grupper på fiskefeltet, betyr signalet: Jeg tar inn fiskeredskap.» Jeg fant ikke noe flagg for «Jeg trenger fiskeredskap». Det forventes det at hver båt tar med selv. I motsetning til los, tydeligvis.

Nå har jeg klikket litt på linker viser det seg at H ikke er SÅ kjedelig likevel, for i motsetning til de fleste andre bokstavene jeg har skrevet om så har den en egen wikipediaside med «H (andre betydninger)», hvor man kan lese om Hydrogen, hekto, henry (SI-enhet for måling av induktans – weber per ampere) og Ungarn (som irriterer meg litt, for jeg tenkte H var bokstaven for Sveits, og hadde gledet meg til å skrive om Helvetica)

Uansett kan vi konkludere H er en dustebokstav. Den har ikke en egen lyd en gang, bare litt hard pusting.

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: