TV-seriequiz nummer 4

Her kommer den fjerde, og foreløpig siste, TV-seriequizen på en stund. Jeg skal ikke si at jeg IKKE har opprettet et dokument som heter «TV-seriequiz nummer 5», men jeg kjenner at jeg er litt tom for artige spørsmål, og jeg vil jo ikke lage kjedelige spørsmål, så dette blir nok sesongavslutningen for sesong 1. Så får vi se om jeg blir fornyet til høsten. Kos dere. Det kommer fasit på søndag kveld, men det er lov å ta quizen (og rapportere poeng) så lenge man ikke har sett fasiten.

  1. Hva har Starbuck i Battlestar Galactica (2004-2010), Dr. Watson i Elementary (2012-2019) og Angela Burr i The Night manager (2016) til felles?
  2. Hvem spilte Annabeth Schott i 34 episoder av The West Wing, Olive Snook i 22 episoder av Pushing Daisies (hvor hun blant annet sang Hopelessly Devoted to you), og April Rhodes i 5 episoder av Glee (hvor hun blant annet sang Maybe this time, Alone og Fire). Hun var også i en episode av American Gods og 5 episoder av Bojack Horseman.
  3. Hva heter heltinnen i politiromanene som Richard Castle skriver (for-og etternavn)? Eventuelt kan dere heller gi meg navnet til den mannlige helten han skriver om.
  4. Hva kaller Ron Swanson sitt saxofonspillende alterego? Han deler etternavn med en av karakterene i Beverly Hills 90210 (1990-2000) (for og etternavn)

5. Hva heter spinoff-serien til Doctor Who, som også er et anagram av Doctor Who?

6. Hva het tv-serien med enkeltstående episoder med navn som Flåttmannen, Hulter til bulter og Fanget i Norsk film  og som tok for seg tema som Danskene som ikke forstår hverandre, Mobildetektiven og Plystrekongen Attar?

7. I hvilken TV-serie kan vi blant annet finne disse spisestedene: Knish from a rose, The Pesto’s yet to come, Cake Canaveral og Lasagne come out tomorrow, i tillegg til en rekke andre, blant annet de på bildet under:

(dette er et bilde av butikkene, folka på bildet er statister – iallefall ikke hovedpersoner)

8. Nevn en av de uvanlige konkurransene som Vi er mestere (We are the champions) presenterer i sine 6 første episoder i Netflixserien fra 2020.

9. Hvilken sit-com, som gikk i 5 sesonger fra 2003 til 2019  het Familie på livstid på dansk  og ble opprinnelig kalt “Firma Ruffel & bygg” på svensk (men den måtte bytte navn tilbake til den amerikanske originaltittelen etter en seerstorm). I Norge er serien kjent under den amerikanske originaltittelen, som er den vi skal fram til.

10. Hvem jobber hos Gary’s Shoes and Accessories for Today’s Woman på New Market Mall. (både skobutikken og kjøpesenteret er fiktivt)?

11. Hvilket fornavn innehas både av en av hovedpersonene i Frasier (1993-2004) og en av hovedpersonene i The Nanny (1993-1999)? (vi skal fram til karakterer ikke skuespillere)

12. Vi skal fram til en TV-serie som gikk i to sesonger fra 2003 . I hovedrollen er Ellen Muth som George Lass som noe ufrivillig får en slags ny “jobb”. Tittelen på serien består av tre ord, hvorav det første og siste ordet er de samme som en annen treord-serie som nå ligger ute med 2 sesonger på Netflix, og hvor Christina Applegate, Linda Cardellini og James Franco spiller hovedrollene.

13. Hvilket navn mangler her: Grey Wind, Lady, Numeria, Summer og Shaggydog?

14. Hva het David E. Kelly-tvserien som bare fikk 13 episoder i 1999? Den handler det ukonvensjonelle detektivbyrået Glenn Hall inc., hvor Glenn jobbet sammen med Roberta, Manny og Dana. Introsangen var «One Way or Another» av Blondie.

15. Hva het tv-serien hvor vi først møtte Steve Urkel, spilt av Jaleel White (som fortsatt lever)? Den ble visst kalt Steve Urkel da den gikk på norsk TV, men vi skal frem til den amerikanske originaltittelen.

16. Hva het fotballaget bestående av en gjeng med nerder, som ble trent av Erik Thorstvedt i en realityserie som gikk i to sesonger fra 2005? Det er også et av navnene til en kjent norsk komiker.

17. Hva skjer med Mark på vei hjem når han skal få besøk av Sophie for første gang i Peep Show, med Jermaine og Brett, som får dem til å rappe Hiphopopotamus vs. Rhymenoceros i  Flight of the conchords og med Ross i episode 15 sesong 9 av Friends? Phoebe er også tilstede i Ross’ tilfelle, og det blir i løpet av episoden klart at de har ved et tidligere tilfelle har delt en lignende opplevelse, om enn på en noe annen måte.

18. Nevn en av dem som satt i «detektivpanelet» i det norske Maskorama som gikk på NRK i 2020.

19. Hvem står bak seriene Sharp Objects, Dietland Girlfriends’ Guide to Divorce og Unreal. Sistnevnte sammen med Sarah Gertrude Shapiro. Hun har også vært showrunner for Brothers & Sisters, Private Practice, Point Pleasant og de senere sesongene av Buffy the vampire slayer . Hun er kreditert som writer og producer i en haug med andre TV-serier

20. I Episodes drar to britiske serieforfattere til Hollywood for å remake en britisk sit com. Hvem spiller “seg selv” i rollen som den amerikanske sit com -skuespilleren, som får hovedrollen i remaken?

21. Hva heter serien som gikk i 3 sesonger fra 2009 som handlet om Tara (spilt av Toni Collette), en kvinne med personlighetsforstyrrelse, og hvordan hun lever med alteregoene T, Buck og Alice?

22. Hva heter det fiktive laget som Helena Mikkelsen trener i Heimebane?

23. I hvilken serie møter vi blant annet Zoya the Destroya, Liberty Belle, Machu Picchu, The She Wolf og The Welfare Queen

24. Hvis du bytter om to av bokstavene i navnet på hunden som var med i en tegnefilmserie som opprinnelig gikk fra 1983 til 1986 så får vi navnet til hunden i en tegnefilserie som startet å gå i 1999 og fortsatt går. Nevn en av seriene, eller en av hundene.

25. Det har nå gått 9 sesonger (og 103 episoder) av American Horror Story, ingen har vært med i alle sesongene, men det er to skuespillere som har vært med i over 80 episoder. Nevn en av dem.

26. Til hvilken sang pleier Carlton i Fresh Prince in Bel Air å danse Carlton-dansen sin? (For ordens skyld; vi skal IKKE fram til Apache eller Jingle Bell Rock, som han også danset til ved enkelttilfeller)

27. Hvilken TV-skuespillerinne har gitt ut selvbiografien Stori Telling?

28. Hva heter guddommen mitraikerne tror på i Raised by wolves (HBO 2020-)?

29. Hva har Ratched, Jonathan Creek, første episode av Don’t f**k with cats, S2E8 av Mr. Robot og overhead-scenen i Hush i Buffy the vampireslayer til felles? (Her trenger du ikke være spesifikk, men bonuspoeng om du er)

30. Guttungen i Once upon a time heter det samme til fornavn som guttungen i The Undoing. Hva? Eureka og Madam Secretary har også viktige karakterer med dette navnet.

31. Hvilken forfatter har skapt mange av karakterene som TV-serien Castle Rock (2018-2019) handler om?

32. Fra hvilket land kommer barne TV-serien om John Dillermand, mannen som sliter med å kontrollere verdens lengste penis?

33. Hva heter kortspillet som Chandler finner opp, og taper heftig til Joey til, sånn at han kan gi ham penger, uten at han skjønner at det er en almisse i Friends? Hvis du bytter ut en av bokstavene i navnet på spillet, så får du navnet til en amerikansk dokumentarserie som gikk fra 1989-2020.

34. Hvem var husband i Direkte Lykke, underholdningsserien hvor blant annet Anne Kath Hærland var programleder, og som gikk på NRK i to sesonger fra 1996?

35. Hva heter stoffet som, når det er besmittet (tainted) og blandes med energidrikken Max Rager, gjør folk om til zombier i iZombie? Hvis man bytter ut de to siste bokstavene i stoffet med en a så får man navnet på en TV-serie fra 2020 med blant annet John Cusack og Rainn Wilson på rollelisten.

36. Hvor mange barn adopterer Sir Reginald Hargreeves i første sesong av The Umbrella Academy?

37. I hvilken TV-serie som gikk på Fox fra 2001 var skuespillerne kontraktsforpliktet til å klippe/stusse håret hver 5. dag? Serien gikk opprinnelig på TV2 i Norge, og alle 8 sesongene ligger nå ute på ViaPlay.

38. Han som er kreditert for å være skaperen av tv-serien ER (Akutten) var en forfatter som døde i 2008. Han har også skrevet en bok som er basis for en filmfranchise hvor det fortsatt kommer ut filmer, og som i 2020 ble en animert TV-serie i 8 episoder. Han skrev også manuset til filmen som en TV-serie hvor første sesong kom ut i 2016 er basert på. Hva heter han?

39. Fra hvilken TV-serie er denne tatoverte overkroppen?

40. I hvilken TV-serie kan man besøke Tangiers Casino eid av Sam Braun? Skjønt, med tanke på antall dødsfall som skjer der, bør man kanskje holde seg unna

41. Hva het norgesvennen som spilte “bestefar Cosby”?

42. Hva het naboen i Home Improvement?

43. Hvem spiller Manny, Bernards assistent og romkamerat, i Black Books?

44.  Hvilken TV-serie som opprinnelig gikk i tre sesonger fra 2011, lagde i 2020 en one off episode for veldedighet? Den ligger på YouTube, og hele episoden er en samtale over Zoom, kalt “And The Pandemmy Goes To…”

45.  Hvilken TV-serie er denne introen fra? (første sang i spillelista under)

Artistene under deler fornavn/artistnavn med tittelkarakteren i TV-serien det er bilde fra. Hvilket navn har de til felles? (tittelkarakteren det er snakk om er ikke med på bildene)

https://run.plnkr.co/plunks/8NKbeWJogrLLyNHa/

46.

47.

48.

49.

50.

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: