John Finnemore er et geni og jeg elsker ham

Jeg har hørt hele sesong 9 av John Finnemore’s Souvenir Programme tre ganger på like mange dager nå, og anbefaler alle andre som liker kreativ historiefortelling å gjøre det samme (minst en gang) https://www.bbc.co.uk/sounds/play/m000vqr4

John selv mener at man ikke skal lese for mye om serien før man hører på den, men jeg trenger å rante litt, så du kan egentlig stoppe å lese her, og heller høre på sesong 9 av John Finnemore’s Souvenir Programme, så kan du eventuelt komme tilbake hvis du er interessert i mine løsrevne tanker om saken.

(Jeg mener å ha lest at John Finnemore var invovert i min favorittsketch av Mitchell & Webb-look, har står også bak «Put it on a plate»-sangen og jeg har lest et annet sted at han skal være med og skrive manus på sesong 2 av Good Omens. Og oh! Dette er en av mine favoritthistorier om (spoiler removed).)

Det fins så mange andre tabeller og figurer på nettet om serien, og jeg føler det er et kvalitetsstempel om jeg noensinne så det. Jeg anbefaler for så vidt de 8 foregående sesongene av John Finnemore’s Souvenir Programme også, men sesong 9 er virkelig en unik greie. Der er så mange «ah»-opplevelser; historien om tattoveringen får man svar på i første episode, men hvorfor «spaniel» er blitt et skjellsord, eller hvorfor familien river i stykker papirkronene de får i smellbombomer kommer dryppvis utover. Vær også obs på folk som sier «half a glass». Dette er virkelig det mest tilfredsstillende jeg har vært borti siden Dark (for ordens skyld; dette er ikke en tidsreisehistorie (selv om jeg har sett fanteorier som spekulerer i at Newt er tidsreiser, men jeg tror bare greia er at han blir veldig gammel), den blir bare ikke fortalt i kronologisk rekkefølge, og det funker så sykt bra. Og jeg ble så glad i Woof Woof Woof-sangen, at jeg begynte å gråte hver gang de begynte å synge den, etterhvert.

Det finnes et familietre til serien her: https://www.reddit.com/r/JohnFinnemore/comments/o3imfi/i_made_a_series_9_family_tree_hope_you_like_it/ . Det kan være nyttig andre gang du hører gjennom serien.

Og en oversikt over hele historien som man kan sortere kronologisk og etter karakterer og forskjellige tema her:

https://well.since-you-ask.me/ – som jeg brukte mye under tredje gjennomhøring.

,

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: